In navolging van The Lion King, Mulan, Aladdin en nog andere klassiekers is Disney’s klassieke animatiefilm Robin Hood de nieuwste film met een live-action remake. Deze gaat in tegenstelling tot de andere live action films die eerst in de bioscoop draaien rechtstreeks naar Disney Plus komen. Voordien was dit nog maar enkel het geval voor Lady en de Vagebond dat een “Disney+ exclusief” was.

Net als The Lion King zal de nieuwe versie van Robin Hood “de personages antropomorfisch vertonen, dit keer in een live-action / CG hybride format”, aldus The Hollywood Reporter. De film wordt ook een musical, wat betekend dat we waarschijnlijk veel van de oorspronkelijke liedjes uit de animatiefilm ook zullen horen in de live action versie. De originele versie toonde Robin Hood als een vos, terwijl zijn bende vrolijke mannen werden geïllustreerd als andere dieren. Kleine John was een zwarte beer, de sheriff van Nottingham was een wolf, broeder Tuck was een das, en misschien wel het meest memorabele: prins John was een duimzuigende, met juwelen gehulde, kroon dragende leeuw.

Carlos López Estrada, vooral bekend van de regie van Blindspotting in 2018, neemt de remake van Robin Hood op zich. Kari Granlund, die Disney’s recente remake van Lady en de Vagebond ook al schreef, zal ook het script schrijven voor Robin Hood. Het is onduidelijk wanneer Disney het project wil starten, momenteel is de productie over de hele wereld stopgezet omdat mensen op sociale afstand de verspreiding van het nieuwe coronavirus zouden kunnen tegengaan.

Robin Hood wordt de tweede live action versie die exclusief is voor Disney+. Disney bekijkt tactisch welke films veel volk naar de bioscoop zalen trekt en welke niet. The Lion King en Aladdin zijn bijvoorbeeld titels die veel volk naar de zalen zou trekken. Deze 2 films alleen als brachten met de live action versie meer als 1 miljard dollar wereldwijd op. Met titels als Lady en De Vagebond en nu ook Robin Hood weet men dat er ook veel liefhebbers zijn, maar dat deze minder zouden opbrengen in de bioscoopzalen. Disney speelt hier op in door een Disney+ exclusive van te maken zodat men ook zijn abonnees goed kan behouden en tegelijk ook nieuwe abonnees kan aantrekken.

Disney zoekt al naar manieren om films naar Disney+ te stroomlijnen. Artemis Fowl, oorspronkelijk gepland voor een release in de bioscoopzalen, debuteert nu op Disney Plus als exclusieve streaming omdat bioscoopzalen momenteel wereldwijd bijna overal gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Uitvoerend voorzitter en voormalig CEO Bob Iger vertelde Barrons dat meer films exclusieve Disney Plus zouden kunnen worden. Andere films zijn intussen verschoven naar een latere releasedatum eind dit jaar of zelfs naar volgen jaar.

Disney heeft onlangs aangekondigd dat het meer dan 50 miljoen betaalde abonnees heeft overtroffen dankzij lanceringen in het VK, India, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Hoewel Disney Plus de lancering van zijn dienst in Frankrijk heeft vertraagd vanwege bezorgdheid van de regering dat het de bandbreedte teveel zou belasten, is de app daar nu ook beschikbaar.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.