Ondanks Disney+ richting het einde van 2019 live ging in verschillende landen en zo steeds meer en meer landen werden toegevoegd ging het al vrij snel hard qua abonnees op het streamingplatform. In 2020 tijdens de corona pandemie die uitbrak was dit voor Disney+ een mooi geschenk dat ervoor zorgde dat ze in recordtempo en op korte termijn vooruitzichten behaalde dat ze pas jaren later zouden verwacht hebben en waardoor ze zich al snel mee bij de grootste streamingspeler op de markt Netflix mochten meerekenen.

Intussen lijkt Disney+ zijn hoogtepunt bereikt te hebben en heeft het al flink wat abonnees verloren. Disney+ telde in het eerste kwartaal van dit jaar nog 157,8 miljoen abonnees, tijdens de publicatie deze week van het afgelopen kwartaal waren dit nog ‘maar’ slechts 146,1 miljoen abonnees.
Dit zorgde voor een krimp van 7,4% abonnees voor Disney+
Deze krimp is voornamelijk te verklaren door het verlies van de uitzendrechten op de extreem populaire cricketwedstrijden in India.

Dit heeft natuurlijk een grote impact op het marktaandeel en het aantal abonnees op het streamingplatform en ook de winst duikt hierdoor naar beneden.

Disney is dus aan het bekijken om dit aan te pakken om enerzijds de winst omhoog te krijgen, maar ook anderzijds het aantal abonnees omhoog te krijgen. Bij Netflix hebben ze gezien dat men daar toen ze flink abonnees aan het verliezen waren actie hebben ondernomen om het aantal abonnees en winst terug omhoog te laten gaan.

Men ging bij Netflix als eerste streamingplatform het delen van accounts/wachtwoorden bestrijden begin dit jaar. Hierdoor konden vrienden, collega’s, … onder elkaar niet meer via één betalend account meer profiteren en dient elke persoon hiervoor zelf een abonnement voor aan te vragen. Hierdoor namen het aantal abonnees bij Netflix terug toe, alsook de winstinkomsten stegen mee. Ook heeft Netflix intussen getest en in verschillende landen verschillende soorten abonnementen ingevoerd. De huidige die we kennen gingen omhoog, maar men trok ook ineens abonnees aan met duidelijk goedkopere abonnementen waar je dan reclame bij krijgt. Tegelijk zorgt deze reclame voor inkomsten.

Disney+ lijkt deze weg te volgen vermits ook hun nu wachtwoord delen gaan willen bestrijden richting 2024, en ook het model van verschillende abonnementen zoals met of zonder reclame lijkt een toekomstplan te zijn dat Disney+ overal wilt gaan invoeren.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.