Splash Mountain is één van de meest geliefde en populairste attracties in de themaparken van Disney, maar nu pleiten gasten en fans voor een grote verandering.

Splash Mountain is een deels boomstamattractie en deels dark water ride die te vinden is in Disneyland Park te Anaheim, het Magic Kingdom park in het Walt Disney World Resort in Orlando en in Tokyo Disneyland.

De attractie is gethematiseerd naar de film Song of the South, en is onder andere bekend vanwege het aanstekelijke liedje Zip-A-Dee-Doo-Dah dat bekritiseerd werd omdat het stereotypering van zwarte mannen en het romantiseren van het vooroorlogse zuiden. De film werd destijds een video-release geweigerd, maar Disney ging toch door met het thema voor Splash Mountain, jaren later in 1989.. Aangezien tijdens de rit in het overdekte deel van de attractie verschillende objecten en animatronics te vinden zijn die naar deze film verwijzen, maakt dat Splash Mountain ook deels een darkride is. De hoogste val bedraagt 15 meter.

Fans willen ondanks de kritiek die afgelopen week kwam toch graag de attractie behouden, waarbij de iconische val van 15 meter aan het einde een echte splash geeft, maar vragen Disney om het thema te vernieuwen.

Frederick Chambers, die zichzelf identificeert als een Disneyland Castmember op Twitter, deelde een haalbare optie voor het nieuwe thema waar hij al jaren voor pleit.

Het idee om het thema te veranderen is aannemelijk en zeker niet onhaalbaar, aangezien Disney het in het verleden nog al heeft gedaan bij bestaande attracties. In 2017 veranderde Disney California Adventure de rit van Tower of Terror in Marvel’s ‘Guardians of the Galaxy’. In 2018 hebben zowel Disney’s Magic Kingdom als Disneyland Californië een scène bijgewerkt in de ‘Pirates of the Caribbean’ attractie waarin piraten vrouwen achtervolgden en veilden.

“Ik denk dat het tijd is om serieus te gaan kijken waar onze verhalen vandaan komen en hoe mensen van kleur worden weergegeven op het scherm en in de parken”, aldus Chambers aan CBS Miami.

Fans op Twitter leken verdeeld in hun reactie op het voorstel van Chambers, sommigen waren het erover eens dat het tijd was voor een update en anderen hielden vast aan hun jeugdherinneringen aan zowel de soundtrack als de rit.

Disney heeft eerder rekening moeten houden met het feit dat films uit het verleden bekritiseerd werden omdat ze racistische stereotypen speelden, sinds de lancering van zijn streamingdienst Disney+. Films op het platform zoals ‘Dumbo’ bevatten nu inhoudswaarschuwingen die zeggen dat de film ‘mogelijk verouderde culturele beelden bevat’. Zoals te verwachten, is “Song of the South” niet beschikbaar op Disney+.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.