Een Nederlandse Disney fan uploadde vorige week op zijn YouTube kanaal ‘Jefforium Imagineering’ een filmpje waarin hij toonde hoe hij een miniatuur versie maakte van The Main Street Electrical Parade. En dat is nog niet alles, deze parade beweegt echt door een andere miniatuurversie van Main Street USA.

Zelf meld hij het volgende over zijn miniatuur versie op zijn YouTube pagina:
“Mijn eerste Disney-avondshow die ik bouw, de Main Street Electrical Parade. Geïnspireerd door de Electrical Water Pageant maakten ze deze prachtige parade voor Disneyland en later voor Walt Disney World, Tokyo Disneyland en Disneyland Paris. De muziek is erg pakkend, het hoofdthema heet “Baroque Hoedown” van Jean-Jacques Perrey en Gershon Kingsley. Don Dorsey en Jack Wagner maakten de showmuziek en mixten bekende Disney-liedjes met als hoofdthema.
Deze miniatuurparade is gebouwd tussen 1993 en 1999. Er zijn 10 drijvers die worden aangedreven door 6 volt batterijen. De lampjes zijn strengen glasvezel, in totaal zo’n 25.000. Ik bouw ook een deel van Main Street als decor voor de parade. Alle praalwagens en huizen zijn vanaf nul gemaakt.
Ik hoop dat je van deze video geniet!”

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.