Disney begon zijn fiscale jaar 2021 ongeveer zoals het het grootste deel van 2020 doorbracht, waarbij de pandemie veel van zijn takken teisterde. Denk zo aan de Disney themaparken, maar ook evengoed de film producties die stevig de effecten van de pandemie voelen. Toch is er ook één groot pluspuntje, zo is Disney+ momenteel de ster van The Walt Disney Company.

De omzet van Disney kwam uit op 16,2 miljard dollar, een daling van 22% ten opzichte van vorig jaar, zei het bedrijf donderdag tijdens de eerste kwartaalcijfers. Hoewel de omzet lager was dan vorig jaar, lag deze boven de verwachtingen van de beurs op Wall Street. De winst bleef ook een klap krijgen, aangezien het bedrijf in dit kwartaal een winst van 29 miljoen dollar rapporteerde, wat peanuts is tegenover vorig jaar. Dit is een daling van 99% ten opzichte van de 2,1 miljard dollar vorig jaar.

Disney+ is echter de reddende engel. Deze streamingservice is pas in het najaar van 2019 officieel van start gegaan en is ook nog zeker niet in alle landen beschikbaar, maar het aantal abonnees gaan erg hard. De streamingdienst van Disney heeft nu bijna 95 miljoen abonnees, een serieuze stijging op korte tijd ten opzichte van de 86 miljoen abonnees die het bedrijf in december nog had. 

Bob Chapek, de CEO van The Walt Disney Company, kondigde ook aan dat Disney’s streamingafdeling, dat ook diensten als Hulu, Hotstar en ESPN + omvat, nu 146 miljoen betaalde abonnementen heeft aan het einde van het kwartaal als je deze naast Disney+ erbij telt.

Met deze toch wel sterke resultaten van Disney+, wist The Walt Disney Company zelfs op de beurs 3% omhoog te gaan nadat ze deze cijfers bekend maakte over het eerste kwartaal.

Dat Disney nu vooral Disney+ heeft dat de ze de coronacrisis doorhelpt beseffen ze maar al te goed. En de investering in streaming zal niet snel vertragen. Disney liet in december veel nieuwe inhoud zien aan zijn aandeelhouders en fans. Dat omvat meerdere nieuwe films en series van de grootste merken van het bedrijf, zoals Star Wars en Marvel.

Nu is de vraag natuurlijk wat gebeurd er met films, vermits er dit jaar grote titels op de planning staan, waarvan normaal sommige al vorig jaar in de bioscopen hadden moeten draaien. Eén van deze grote titels is dan ook Black Widow. Nu de pandemie in de wereld nog steeds aan de gang is, zijn bioscopen nog lang niet in de buurt van de capaciteit waarop ze opereerden voordat Covid-19 toesloeg. Zou Disney een film van het grootste blockbuster-merk in de filmindustrie op Disney + kunnen zetten, op dezelfde manier als vorig jaar met “Mulan”? Volgens de CEO van The Walt Disney Company gaat dat niet de bedoeling zijn en willen ze Black Widow absoluut in de bioscoopzalen draaien. Deze film is daarom ook al een drietal keer verplaatst van releasedatum.
“We zijn nog steeds van plan dat het een bioscoop release wordt”, zei Bob Chapek donderdag tijdens het bekend maken van deze resultaten.
Toch maakte Bob Chapek duidelijk dat Disney “heel goed” zal kijken om te zien hoe alles zich zal afspelen in termen van heropening van de bioscopen en “het consumentengevoel in termen van verlangen om terug te gaan naar de bioscopen”.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.