Jaren geleden verkocht Marvel de filmrechten van hun personage Spider-Man aan Sony, terwijl de rechten voor X-Men en Fantastic Four naar 20th Century Fox gingen. De twee laatst benoemde Marvel franchises zijn sinds kort weer in handen van Marvel nadat Disney de 20th Century Fox overkocht. Maar de kans dat Disney nu Sony zou overkopen is wel erg klein, maar de geruchten doen wel flink de ronde dat Marvel van Disney wel graag weer de volledige rechten van Spider-Man in handen wilt krijgen 

Zo is momenteel Disney blijkbaar op onderzoek om te bekijken en erachter te komen wat Sony zou willen om de Spider-Man rechten terug aan Marvel te geven. In het verleden bekeek Disney ook wel al eens deze optie, omdat het nu niet altijd even makkelijk is om het personage Spider-Man in het Marvel Universum te laten opnemen.

Het is eerlijk gezegd niet te zeggen wat Marvel bereid is te doen om Spider-Man terug te krijgen. De echte vraag is meer of Sony het zelfs leuk zou vinden om hem uit te leveren. Laten we niet vergeten dat Sony zijn eigen projecten aan de hand heeft met Venom en Kraven en andere geruchtenprojecten in de maak. Er is echter onlangs gezegd dat er een plan is om die universums aan elkaar te binden.

In februari 2015 sloten Disney , Marvel Studios en Sony een deal om de filmrechten van Spider-Man te delen, wat ertoe leidde dat een nieuwe versie van Spider-Man werd geïntroduceerd en geïntegreerd in het Marvel Cinematic Universe . Door de deal kon Sony Pictures de solo Spider-Man-films blijven bezitten, financieren, distribueren en de uiteindelijke creatieve controle uitoefenen, terwijl Walt Disney Studios Motion Pictures de films distribueerde met zijn andere optredens. Tom Holland speelt deze versie van Spider-Man en is tot nu toe in vijf films verschenen, van Captain America: Civil War (2016) tot Spider-Man: Far From Home(2019). In september 2019 sloten Disney en Sony een nieuwe overeenkomst voor de versie met Tom Holland om nog minstens twee opwachtingen te maken: in een andere solofilm, Spider-Man: No Way Home (2021), en nog een team-upfilm.

Vanaf we meer horen of weten laten we je dit uiteraard weten!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.