Disney+ zal eind volgende maand, op 31 mei 2024, een documentaire uitbrengen over Jim Henson, de bedenker achter The Muppets, Sesamstraat, Fraggle Rock en meer.

Jim Henson bracht deze poppen tot leven als geestelijke vader van deze shows. We kunnen wel stellen dat voornamelijk Sesamstraat en The Muppets zorgde voor een wereldwijde populariteit, voornamelijk in Amerika.

Het begon voornamelijk in de jaren ’60 waar Jim Henson een grote rol speelde qua poppenspel op televisie. In de jaren ’70 werd dit nog groter vermits toen het wel bekende ‘The Muppet Show’ in het leven geroepen werd dat meerdere seizoenen kende.

Jim Henson was overigens niet alleen de bedenker van het personage Kermit de Kikker, maar leende ook zijn stem aan dit personage.

Helaas overleed Jim Henson al op de leeftijd van 53 jaar in 1990, dit door een bacteriële infectie. De meeste van Jim Henson zijn producties zoals oa The Muppets kwamen daarna terecht onder de vleugels van The Walt Disney Company.

In de documentaire komen collega’s en familieleden aan het woord over hun tijd met Jim Henson. Daarnaast bied de documentaire enkele unieke beelden van de tijden van Jim Henson op en met unieke beelden achter de schermen van oa The Muppets en zijn andere producties.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.