Disney Interactive heeft vandaag Disney Pixel RPG aangekondigd, een gratis te spelen game. Disney Pixel RPG is in ontwikkeling voor iOS (via de App Store) en Android (via Google Play) en wordt in 2024 wereldwijd gelanceerd.

De game wordt exclusief gepubliceerd op mobiele apparaten voor iOS en Android en zal opvallen door zijn grafische gedeelte met een vleugje pixel-art. Van wat bekend is over het plot, zijn de werelden waar alle favoriete Disney personages leven binnengevallen door vreemde programma’s, wat chaos heeft veroorzaakt in al hun koninkrijken.

Spelers besturen hun eigen avatar die zich bij Mickey Mouse, Donald Duck, Aladdin, Ariel, Baymax en nog veel meer zal voegen om hen te helpen de orde te herstellen terwijl ze door werelden reizen die nog nooit eerder zijn gezien. Samen zullen ze gevechten aangaan die beloven heel eenvoudig en snel te zijn met heel eenvoudige commando’s waarin je de mogelijkheid krijgt om acties te kiezen of iedereen alleen te laten vechten.

De game wordt waarschijnlijk wat bekend staat als een mobiele gacha. Het wordt ontwikkeld door Gung Ho Entertainment, een studio die vooral bekend staat om Puzzles & Dragons, de peetvader van mobiele gacha-RPG’s. Dit wordt ondersteund door de posts op sociale media van de game, die rechtstreeks verwijzen naar “gacha pulls” in de marketing.

Zoals bij de meeste gacha’s, zal de selectie van personages vrijwel zeker in de loop van de tijd worden uitgebreid, maar Gung Ho heeft de openingsselectie vrijgegeven. Personages zijn onder andere Mickey Mouse, Winnie de Poeh, Maleficent en Aurora uit Doornroosje, Ariel uit De Kleine Zeemeermin, Baymax uit Big Hero 6, de Geest uit Aladdin en Stitch uit Lilo en Stitch.

De personages lijken ook anders te zijn getekend op basis van hun eigenschap. Aurora en Maleficent zijn bijvoorbeeld met veel meer detail getekend dan de bordspelachtige kunst voor Mickey Mouse en de ritmespelstijl van Ariel.

De in-game mechanica is nog steeds een beetje een mysterie. Spelers kunnen hun personages op expeditie sturen om materialen en middelen te verzamelen, waarschijnlijk voor upgrades. Gevechten lijken gacha RPG-steunpilaren te hebben, zoals meerdere vijandelijke golven, fast-forward-mogelijkheden en automatische gevechten om spelers te helpen sneller een level omhoog te gaan en middelen te verzamelen. De Google Play-lijst van de game zegt dat deze is ontworpen voor casual gameplay en RPG-beginners.

Voorlopig lijkt het erop dat de game alleen beschikbaar is voor pre-registratie in sommige regio’s, waaronder Japan en de VS. Op basis van reacties op posts op sociale media hebben mensen problemen met pre-registratie in Europa en Zuid-Amerika.

Gung Ho Entertainment heeft niet vermeld in welke regio’s de game beschikbaar is voor preregistratie of dat deze voor de officiële lancering zal worden opengesteld voor andere regio’s.

De Apple App Store- en Google Play-vermeldingen zeggen ook dat de game gratis te spelen zal zijn met microtransacties.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.