Er was dit en afgelopen jaar wel vrij veel om te doen. Door de corona pandemie die vorig jaar uitbrak was het voor zeer veel bedrijven, waaronder ook voor The Walt Disney Company alle hens aan dek. Wereldwijd vonden er in landen ongeziene en langdurige lockdowns plaats en bioscopen hebben in veel landen tijdelijk de deuren moeten sluiten. Voor de filmindustrie was het daarom enorm zwaar en ook Disney bekeek hoe ze dit konden aanpassen.

Disney bracht daardoor enkele films (waarvan de live action van Mulan de eerste werd) direct naar zijn streamingservice Disney+ tegen een extra premium betaling van 21,99 euro om deze film al te zien voor deze na enkele maanden gratis op Disney+ zou toegevoegd worden. Later wanneer bioscopen terug opengingen, werden bepaalde films zoals Black Widow en Jungle Cruise bijvoorbeeld dan weer tegelijk uitgegeven tegen een premium prijs op Disney+ EN tegelijk in de bioscoop. 

Zowel bioscopen als film makers als acteurs en actrices waren niet enorm grote fan hiervan. Alle partijen zagen namelijk hierdoor een verlies van inkomsten, alleen Disney kon profiteren van deze meerwaarde. Zo klaagde onder andere Scarlett Johnson die Black Widow speelt Disney aan omdat haar contract mede afhangt van bioscoop inkomsten. Door deze tegelijk in de bioscoop en op Disney+ te draaien, miste ze hierdoor flink wat inkomsten.

Nu sinds kort met Free Guy van 20th Century Fox en Shang-Chi and the Ten Rings van Marvel, zien we dat Disney deze films die onder hun dak vallen weer enkel rechtstreeks in de bioscoop uitbrengen. Dit betekend dat de eerste 45 dagen na release van nieuwe films die Disney uitbrengt, deze ENKEL in de bioscoop te zien zijn voor het bijvoorbeeld op Disney+ beschikbaar gezet word.

Nu heeft The Walt Disney Company bevestigd dat alle resterende films uit 2021 voor minimaal 45 dagen rechtstreeks naar de bioscoop zullen gaan, met uitzondering van Encanto, deze nieuwe animatiefilm van Disney zal namelijk gratis worden uitgezonden vanaf kerstavond 24 december 2021.

Disney’s andere geplande releases hebben een exclusieve bioscooprelease van minimaal 45 dagen, waaronder:

  • The Last Duel op 15 oktober 2021
  • Ron’s Gone Wrong op 22 oktober 2021
  • Eternals op 5 november 2021
  • West Side Story op 10 december 2021
  • The King’s Man op 22 december 2021

“Na het enorme kassa succes van onze zomerfilms, waaronder vijf van de acht beste binnenlandse releases van het jaar, zijn we verheugd om onze bioscoopplannen voor de rest van 2021 bij te werken”, aldus Kareem Daniel, voorzitter van Disney Media & Entertainment Distribution. . “Omdat het vertrouwen in bioscoopbezoek blijft toenemen, kijken we ernaar uit om het publiek in de bioscoop te entertainen, terwijl we de flexibiliteit behouden om onze Disney+-abonnees deze feestdagen het geschenk van Encanto te geven.”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.