De grote bazen van Disney zoals Bob Chapek, Bob Iger en LaTondra Newton stuurden dit weekend een e-mail naar alle medewerkers van de entertainmentgigant met de belofte ‘echte verandering’ en inzet voor ‘diversiteit en sociale rechtvaardigheid’. De boodschap werd later openbaar gemaakt en is sindsdien massaal verspreid door mensen, dit is slechts één van de vele uitspraken die de afgelopen dagen zijn gedaan door bedrijven als reactie op de moord op George Floyd en daaropvolgende protesten die zich in veel steden in de Verenigde Staten hebben verspreid zoals je waarschijnlijk al in de media kon zien.

De brief die vier alinea’s telt, stelt dat Disney zal werken aan het bevorderen van zoals ze het zelf zeggen:’een cultuur die de gevoelens en pijn van onze mensen erkent’. In de brief geeft men ook toe dat veel van die oproepen tot verandering van Disney medewerkers zelf komen, en daarom is het belangrijk dat de brief van Chapek, Iger en Newton kwam. LaTondra Newton is misschien geen bekende naam buiten Disney, maar ze is een Senior Vice President en de Chief Diversity Officer van The Walt Disney Company.

Er zijn maar weinig bedrijven in de Verenigde Staten die meer mensen bereiken en positievere herinneringen hebben gecreëerd dan Disney. Van de geliefde geanimeerde klassiekers van het bedrijf tot de ongelooflijk populaire Disney Parken, Disney heeft geen specifieke doelgroep. Dus als het wil aandringen op echte verandering door meer gezichtspunten en projecten van makers van kleuren te versterken of zelfs gewoon een bredere, meer diverse verzameling personages in zijn verhalen op te nemen, heeft het de kracht om dat te doen. Die verhalen zullen worden gezien, vooral nu het miljoenen en miljoenen Disney + abonnees heeft.

Je kunt de verklaring van Disney hieronder volledig lezen die we voor jullie vertaald hebben. Intussen heeft The Walt Disney Company deze ook online gezet op hun website, dus indien je liever de originele Engelse versie leest kun je deze lezen door hier te klikken.

“Beste collega,

De recente moord op George Floyd en andere gevallen van dodelijke aanvallen en intimidatie van ongewapende zwarte burgers in ons land blijven verontwaardiging opwekken en roept op tot actie door mensen van alle culturele achtergronden, waaronder veel van onze medewerkers. Gevoelens van verdriet en woede brengen ons ertoe het ondoorgrondelijke idee onder ogen te zien dat het leven van sommigen als minder waardevol wordt beschouwd – en minder waardig, zorgzaam en beschermend dan het leven van anderen.

Hoewel deze verwoestende incidenten niet nieuw zijn, is er iets unieks aan wat er op dit moment gebeurt. De pandemie in combinatie met deze recente onrechtvaardigheden heeft de problemen van raciale ongelijkheid naar voren gebracht.

Ook wij worstelen om de recente tragedies te begrijpen waardoor we ons overmand voelen door verdriet. Hoewel we niet alle antwoorden hebben, besluiten we ons medeleven, onze creatieve ideeën en ons collectieve gevoel van menselijkheid te gebruiken om ervoor te zorgen dat we een cultuur koesteren die de gevoelens en pijn van onze mensen erkent. We realiseren ons ook dat het nu meer dan ooit de tijd is voor ons allemaal om onze inzet voor diversiteit en inclusie overal verder te versterken.

We zijn van plan onze inspanningen en middelen te concentreren om op een meelevende en constructieve manier open en eerlijk over deze zaken te praten terwijl we naar oplossingen zoeken. We zijn van plan het gesprek gaande te houden, niet alleen vandaag, maar zolang als nodig is om echte verandering tot stand te brengen.

Bob Chapek, Bob Iger & Latondra Newton”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.