Dat de nieuwe streamingdienst van Disney een groot succes is, is intussen wel bekend. Al vanaf de start wisten ze direct veel abonnees te verzamelen.
Intussen zijn we 5 maanden verder en is het uitgebreid naar de meeste landen van Europa en Indië waar eerder alleen Nederland, Amerika, Canada, Nieuw-zeeland en Australië toegang tot Disney+ hadden.

Ook dit jaar blijft Disney+ nog verder uitrollen in verschillende landen, waaronder België en Portugal bijvoorbeeld die begin deze zomer mee aan bod komen bij de lancering van Disney+.

Het is sowieso mee door de coronacrisis dat de streamingplatforms het wereldwijd goed doen, en niet alleen Disney+. Iedereen moet zoveel mogelijk binnen blijven, en dan is een platform als Disney+ ideaal, dat zich vooral richt op gezinnen.

Disney+ zit hierdoor ook flink boven verwachting. Men had verwacht tegen 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben, maar aan die verwachting zitten ze intussen al bijna en dit in slechts 5 maanden tijd.

Netflix blijft echter nog steeds de sterkste, net voor de coronacrisis telde deze nog 167 miljoen abonnees, waarschijnlijk zijn er ook bij Netflix intussen nog een pak aantal abonnees toegenomen. Netflix bestaat al veel langer als Disney+ en is ook niet beperkt qua inhoud, wat bij Disney wel het geval is waar enkel inhoud geplaatst word waar Disney de rechten over heeft. Denk zo aan Disney animatie films, Disney+ originals, Pixar, Star Wars, Marvel, 20th Century films, …
Wel kan het goed zijn dat Disney tegen 2024 het zelfde aantal abonnees als Netflix kan hebben of in de buurt van kan gaan komen. Disney+ stijgt momenteel zeer hard in nieuwe abonnees waardoor Netflix steeds meer de adem van Disney in zijn nek zal voelen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.