Vandaag bracht The Walt Disney Company de cijfers voor het derde kwartaal naar buiten, waaronder dus ook cijfers voor Disney+ gegeven werden. De verwachting was dat het aantal abonnees minder snel zou groeien nu omdat deze zeer flinke sprongen gemaakt had tijdens de corona pandemie, maar ook nu is het duidelijk dat het aantal abonnees nog steeds flink blijft groeien.

Als we in het winstrapport van kwartaal drie kijken, zien we dat het aantal abonnees toegenomen is tot 116 miljoen abonnees wereldwijd. In het tweede kwartaal waren dit er nog 103,6 miljoen abonnees. Het is op korte tijd weer een flinke groei waar zo’n 12,4 miljoen abonnees bijkwamen.

Als we dan even niet alleen naar Disney+ kijken, maar ook naar andere streamingdiensten die mee tot Disney behoren zoals ESPN+ en Hulu en dit in combinatie met Disney+ abonnees berekenen komen we zelfs aan 174 miljoen abonnees.

Disney+ blijft steeds nieuwe inhoud toevoegen, elke maand komen er nieuwe afleveringen van verschillende series, worden er series van National Geographic toegevoegd en ook een flink aantal films, waarvan nu vooral die van 20th Century Fox worden toegevoegd. Ook Marvel wist afgelopen jaar enkele unieke en zeer succesvolle series te maken exclusief voor Disney+ zoals WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier en Loki.

“We hebben het derde kwartaal in een sterke positie afgesloten en zijn blij met het traject van het bedrijf terwijl we onze bedrijven laten groeien te midden van de aanhoudende uitdagingen van de pandemie”, aldus Bob Chapek, Chief Executive Officer van The Walt Disney Company. “We blijven spannende nieuwe ervaringen introduceren in onze parken en resorts over de hele wereld, samen met nieuwe gastgerichte diensten, en onze direct-to-consumer business presteert zeer goed, met in totaal bijna 174 miljoen abonnementen op Disney+, ESPN+ en Hulu. aan het einde van het kwartaal, en een groot aantal nieuwe inhoud komt naar de platforms.”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.