In tijden van Corona werden gezelschapsspelletjes weer vol op uit de kast gehaald en werden deze wereldwijd flink verkocht. De gezelschapsspelletjes overheersten weer in de woonkamers van huishoudens. Veel mensen zijn zo ook weer begonnen met hun collectie gezelschapsspelletjes uit te breiden en deze terug in gebruik te nemen. Ook wanneer we binnenkort weer naar ‘het oude leven’ gaan blijven gezelschapsspelletjes voor met de familie, je vrienden of op een regenachtige dag een musthave!

Funko Games, die meerdere gezelschapsspelletjes op de online Disney webshop heeft staan gaat er binnenkort verschillende nieuwe uitbrengen. Van Mickey en de bonenstaak tot de Mad Tea Party van Alice in Wonderland, een Toy Story talentenjacht, een hidden mickey game, een Disney/Pixar game rond characters die vliegen, een Disney prinsessen game en uiteindelijk ook nog een Marvel game. In dit artikel geven we je een eerste kijk op deze games.

Mickey en de bonenstaak

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2-4 spelers
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speluitleg: Geïnspireerd op Disney film ‘Vrolijk en vrij’ , laat dit coöperatieve spel de spelerfiguren Mickey, Minnie, Donald en Goofy  werken om voedsel van de tafel van Willie de reus naar de Happy Valley te sturen en de gouden harp te redden. Met een 3D-spelbord is een deel van het plezier het sturen van je personages en de harp door de spiraalvormige bonenstaak. Het beste van alles is dat spelers samen winnen (of verliezen), afhankelijk van of ze gepakt worden door de reus. Een spel waar teamplay dus belangrijk bij is!

Mad Tea Party

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2 – 10 spelers
Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Speluitleg: Geïnspireerd op Disney’s animatiefilm Alice in Wonderland en de draaiende attractie in de Disney themaparken, is dit omgekeerde theekopstapelspel leuk voor alle leeftijden. Het spelen van een kaart laat zien welk theekopje een speler op de kantelbare theekransjestafel moet plaatsen. Er zijn 12 theekopjes in 3 maten, elk met een schuine thee erin, waardoor het nog uitdagender wordt om ze op elkaar te stapelen zonder dat het hele theekransje instort.

Toy Story Talentenjacht

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2 – 6 spelers
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speluitleg: In de felgekleurde doos zit alles wat je nodig hebt, inclusief kaarten en op personages geïnspireerde rekwisieten. Er zijn 100 fysieke uitdagingen die spelers aanmoedigen om van hun stoel te komen en zo een opdracht uit te voeren om punten te behalen. Spelers voltooien uitdagingen die op kaarten vermeld staan om prijskaartjes te verdienen en proberen aan het einde van het spel het meeste aantal punten te behalen.

Hidden Mickey’s

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2 – 6 spelers
Leeftijd: Vanaf 3 jaar
Speluitleg: Vind je het geweldig om Hidden Mickeys te vinden wanneer je Disney Parks and Resorts bezoekt? Nu kun je dat plezier overal mee naartoe nemen met dit Hidden Mickeys- spel voor kinderen van 3 jaar en ouder. Het spel wordt geleverd met Mickey-vormige markeringen die overal verborgen kunnen worden en kaarten met verborgen Mickeys erop. Als een speler aan de beurt is, trekt hij een kaart waarmee hij weet welke Mickey-marker hij moet zoeken en terug naar de tafel moet brengen. Als ze de ronde winnen, krijgen ze een kaart met Hidden Mickeys erop. Zodra alle markeringen zijn gevonden, tellen de spelers de verborgen Mickeys op hun kaarten, die elk tussen de 4 en 7 bevatten, en wie de meeste heeft, wint!

Disney Pixar You Can Fly!

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2 – 4 spelers
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speluitleg: Dit spel brengt kinderen in beweging terwijl ze kiezen uit een van de vier vliegende personages van zacht schuim (Dumbo, Tinker Bell, Buzz Lightyear en Pegasus) en hun eigen parcours door het huis of buitenshuis creëren. Door kaarten te trekken, voltooien ze leuke uitdagingen zoals het gooien van hun personage met hun ogen dicht.

Disney Prinsessen: Zie het verhaal

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2 – 4 spelers
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
Speluitleg: Hoe goed ken jij de verhalen over de Disney Prinsessen? In dit spannende combinatiespel verzamelen spelers zich rond een wensput met kaarten met de Disney Prinsessen. Een draaiende emmer laat glinsterende munten in de put vallen, die voorwerpen of personages uit een Disney Prinsessen verhaal bevatten. Wees de eerste speler die twee munten uit hetzelfde verhaal identificeert (zoals een glazen muiltje en muis van Assepoester ) om de ronde te winnen en kies een munt om aan je bord toe te voegen. Om het spel te winnen, moet je 4 munten op een rij op je bord krijgen voor de andere spelers.

Pop! FunkoVerse: Marvel

Beschikbaar: Vanaf juni
Spelers: 2 – 4 spelers
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Speluitleg: Marvel komt naar de Pop! Funkoverse- games in juni met twee releases, het # 100 vier-pack met Iron Man, Captain America, Black Panther en Black Widow en het # 101- uitbreidingspakket met Thanos. Net als voorheen kunnen deze personages worden gemixt en gematcht met andere Pop! Funkoverse- spellen, maar de Marvel-set wordt geleverd met nieuwe spelmodi Scrimmage en Siege naast bonusdoelen. Voeg de # 101 Thanos-set toe aan je game om de nieuwe Infinity War-modus te spelen, die alle 6 krachtstenen bevat.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.