Jingle Bells All The Way!

De adventskalender is intussen over de helft, Kerstmis komt dus echt dicht in de buurt. Het is nu het ideale moment om gezellig voor je televisie te kruipen, Disney+ op te zetten met een fleece dekentje, kop thee of choco erbij en genieten van de verschillende Kerst films die je op Disney+ kunt vinden.

We hebben voor jullie onze favoriete en beste collectie samen gesteld om je een waar Kerst gevoel te geven.

1. The Santa Clause films
Om je echt flink het kerstgevoel te geven raden we je aan de Santa Clause films te bekijken. Er zijn uiteindelijk drie films hiervan uitgebracht die elkaar opvolgen en elke keer een nieuw avontuur meebrengen. In deze film kun je echt niet naast het kerstgevoel heen kijken en spelen de films voornamelijk af in de grote speelgoed fabriek van de Kerstman op de Noordpool. De details zijn fantastisch en de films zitten vol spanning, kerstgevoel en humor.

2. Home Alone films
Misschien ben je het al beu gehoord en zie je dit ook elk jaar opnieuw op verschillende televisiezenders, maar het is absoluut een traditie om de Home Alone films boven te halen tijdens deze periode. Er zijn in totaal vier verschillende films van deze reeks als we film 4 en 5 niet meetellen die als televisie films werden uitgebracht, waarvan de zesde dit jaar exclusief verscheen op Disney+ met de naam Home Sweet Home Alone. Een reden des te meer deze films dit jaar opnieuw te bekijken.

3. A Christmas Carol
Een echt aangrijpend Kerstverhaal uit het verleden dat je absoluut eens gezien moet hebben tijdens Kerst. Ebenezer Scrooge begint aan Kerstmis met zijn gebruikelijke minachting, gierigaard die hij is, maar als drie geesten hem meenemen op een reis vol lang begraven waarheden, moet hij zijn hart leren openstellen en jaren goedmaken, voor het te laat is.

4. The Muppets Christmas Carol
Als je A Christmas Carol al gezien hebt of nu dankzij ons lijstje bekeken hebt raden we absoluut The Muppets A Christmas Carol aan. Het is één van de betere Muppet films die het verhaal van A Christmas Carol uitvoert. De film van het originele word nog beter dankzij alle typetjes van The Muppets en hun fantastische bijhorende humor en opmerkingen.

5. The Night Before Christmas
Als je wel fan bent van de verschillende seizoenen in het jaar en de stijl van Tim Burton fijn vind moet je absoluut The Night Before Christmas opzetten dat voornamelijk Halloween en Kerst door elkaar trekt.

6. I’ll Be Home for Christmas
De egoïstische Jake zal worden beloond met zijn vaders oldtimers als hij op tijd thuis is voor Kerst. Hij ploetert oostwaarts, en onderweg leert hij het één en ander over de ware betekenis van Kerstmis.

7. 12 dates of Christmas
Zin in een iets romantischere kerstfilm? Dan is deze wel wat voor je. Een vrouw wordt op Kerstavond op een blind date gestuurd en moet deze steeds opnieuw doen tot het een keer goed gaat.

8. Miracle on 34th Street
Een echte Kerst klassieker. De zesjarige Susan twijfelt aan het grootste wonder uit haar kindertijd: De Kerstman. Dan ontmoet Susan Kriss Kringle, een kerstman die ervan overtuigd is dat hij het echte werk is. 
Op Disney+ vind je overigens zowel deze film uit 1947 als die van uit 1994.

9. Belle en het Beest Een Betoverend Kerstfeest
Belle en het beest is één van de favoriete Disney Klassiekers bij de fans en laat deze nu ook nog een 2de film hebben dat volledig in het teken staat van Kerst en maar liefst 71 minuten duurt.

10. Snowglobe
Tot slot sluiten we ons lijstje af met Snowglobe. Een wat onbekendere film maar ook zeker wel eentje die mooi in het rijtje past om te bekijken in deze periode. Angela belandt in een winterwonderland dat Snow Globe heet, maar ze komt er al snel achter dat haar keuzes in deze ‘perfecte’ wereld de onschuld ervan aantasten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.