Disney sluit zijn derde Disney Park wegens de uitbraak van het Corona Virus. Eerder sloten Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland tijdelijk hun deuren al, nu volgt ook Tokyo Disneyland.

Niet alleen Tokyo Disneyland sluit hun deuren, ook concurent Universal Studios Japan zullen vanaf zaterdag tot 15 maart sluiten om de verspreiding van de coronavirus-uitbraak in het land tegen te gaan, aldus de exploitanten van de themaparken.

De beslissingen die vrijdag zijn aangekondigd door Oriental Land Co., die het Tokyo Disney Resort runt, en USJ LLC kwamen er na het verzoek van de regering deze week om grote evenementen twee weken te annuleren of uit te stellen.

Ook het themapark Legoland Japan in de centrale Japanse stad Nagoya zei ook dat het in dezelfde periode gesloten zal zijn, gevolgd door soortgelijke aankondigingen door andere pretparken in het land.

Het is de tweede keer voor Oriental Land om Tokyo Disneyland en DisneySea voor een langere periode te sluiten. 9 jaar geleden was dit ook al eens het geval wegens een zware aardbeving met alsook een tsunami als gevolg. De parken waren toen in Tokyo Disneyland dicht tussen de periode maart en april 2011.

De exploitant van de Disney-parken in de prefectuur Chiba, ten oosten van Tokio, zei dat het van plan is om ze 16 maart te heropenen, maar zal later het exacte schema bepalen na overleg met overheidsinstanties.

Een USJ-functionaris zei ook dat de sluiting kon worden verlengd, afhankelijk van hoe zich situaties rond de uitbraak ontwikkelen.

Winkel- en entertainmentcomplex Ikspiari, grenzend aan de Disney-parken, zal ook worden gesloten, maar de hotels en monorail van de groepsmaatschappijen van de exploitant zullen volgens Oriental Land in gebruik blijven.

Mensen die Disney-parktickets voor de betreffende dagen hebben gekocht, ontvangen een terugbetaling of een verlenging van hun vervaldatum. Maatregelen voor houders van een jaarlijks paspoort worden nog steeds besproken, aldus het bedrijf.

2020 zal sowieso een zware impact hebben op het boekjaar van de Disney Parken. Momenteel zijn 3 van de 6 Disney Parken dicht. Enkel Disneyland Parijs, Walt Disney World en Disneyland Californië zijn momenteel nog open voor publiek.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.