De plotselinge beslissing op 25 februari van Bob Iger om af te treden als CEO van The Walt Disney Company was verrassend in zijn timing, maar het is niet zo belangrijk voor Disney als sommigen verwacht hadden. Igers pensionering was al jaren besproken en uitgesteld, dus hoewel de timing ervan plotseling was voor velen onder ons, was het helemaal geen verrassing voor niemand in Disney. Ze waren zich aan het voorbereiden op zijn opvolging, omdat ze Bob Chapek al hadden gekozen ruim voordat Bob Iger zijn CEO rol opgaf.

Bob Iger staat nog tot eind 2021 onder contract bij Disney als uitvoerend voorzitter, waarvan hij had aangekondigd dat hij zou aftreden als CEO. Ondanks het veel eerder aftreden dan verwacht in februari 2020, 22 maanden voordat zijn contract afliep, brak hij het contract niet en dat detail is de sleutel tot het begrijpen van Disney’s onmiddellijke toekomst, zijn rol daarin, en waarom het echt geen probleem is zoals veel mensen denken.

Hoewel Bob Iger in februari zijn functie als Disney-CEO heeft neergelegd, heeft hij het bedrijf niet verlaten en blijft hij als uitvoerend voorzitter tot aan het einde van zijn contract in 2021. De nieuwe CEO Bob Chapek rapporteert momenteel nog steeds alles aan Iger, dus hij heeft veel macht bij Disney. Bob Iger heeft ook besloten zich meer te concentreren op creatieve zaken binnen Disney om de films en televisie reeksen die door hen worden geproduceerd zowel op korte als op lange termijn te versterken.

Het opzetten van een soepele, langdurige overgang naar Disney helpt ervoor te zorgen dat de overgang van de ene CEO naar de andere geen problemen oplevert. Bijna de komende twee jaar zal Bob Iger nog steeds alles leiden wat er gaande is bij Disney, gewoon zonder verstrikt te raken in het dagelijkse werk van een CEO. Hij is er als manager en adviseur voor de nieuwe CEO Bob Chapek, in plaats van onmiddellijk te vertrekken en geen invloed meer te hebben op hoe het bedrijf wordt geleid. Werken aan de meer creatieve kant van het bedrijf zorgt er ook voor dat zijn invloed tot ver in de toekomst wordt gevoeld, omdat hij een impact heeft gehad op projecten die zelfs enkele jaren in de toekomst worden vrijgegeven.

Zelfs als ze niet al die setup hadden gedaan, zouden veel dingen toch onveranderd zijn doorgegaan. Kijk naar Marvel Studios. Het Marvel Cinematic Universe heeft ten minste de komende 4 jaar een routekaart en dat is precies wat we publiekelijk weten (Feige zegt dat ze films tot 2028 in kaart hebben gebracht). De Marvel-films gaan door op het ritme waar ze al een tijdje mee bezig zijn onder leiding van Kevin Feige. Zelfs de meest extreme CEO van Disney zou bang zijn om Marvel Studios aan te raken uit angst de schuld te krijgen voor het breken van een grote geldkoe, en Marvel is er slechts een van. Disney Animation en Pixar bewegen ook soepel. De overgang kan de meeste invloed hebben op Star Wars, maar Star Wars was al in een staat van verandering voordat Chapek het overnam.

Het belang van de ambtstermijn van Iger als CEO kan niet genoeg worden benadrukt toen hij toezicht hield op de overname van Pixar, Marvel Entertainment, Lucasfilm en 20th Century Fox, waardoor Disney een nog grotere entertainment krachtpatser werd dan het al was. Iger ging toen de leiding nemen over de lancering van Disney +, dat al die zaken zal gebruiken om de komende jaren nieuwe inhoud te produceren.

Iger laat zeker grote schoenen staan ​​en de inkomende CEO Bob Chapek heeft zeker zijn werk voor hem gedaan, maar hij neemt ook een entertainment-juggernaut over met jaren van succes dat al voor hem in kaart is gebracht. Of Chapek Disney’s winnende reeks tot in de jaren 2030 kan uitbreiden, zal de grote vraag zijn, maar het onmiddellijke succes van Disney is vrijwel zeker. Omdat Bob Iger ook meer tijd aan de creatieve kant besteedt, zou Disney een sterkere ontwikkelingstraject naar de toekomst moeten hebben, waardoor de overgang naar Chapek nog minder belangrijk is.

Info in dit artikel zijn afkomstig van screenrant, CNN en The Walt Disney Company

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.