Disney Lorcana, het nieuwe ruilkaartspel, is een hit. De TCG werd gelanceerd in lokale gamewinkels op 18 augustus en later in geselecteerde winkels in sommige Disney themaparken zoals bijvoorbeeld Disneyland Parijs.

Vanwege het grote succes en de grote vraag heeft Ravensburger, de hoofduitgever van Disney Lorcana aangekondigd om een herdruk te doen. Het bedrijf zei dat extra boosterpacks met willekeurige kaarten in oktober hun weg naar de winkels zouden moeten vinden. Ondertussen zal een volledige herdruk van de collectie van meer dan 200 kaarten met de titel The First Chapter naar verwachting niet eerder dan het eerste kwartaal van 2024 halen.

Hogere marktprijs
De belangrijkste manier voor nieuwe spelers om in Disney Lorcana te komen, is door de aankoop van een startdeck – een vooraf geconstrueerde set van 60 kaarten gebouwd rond een enkele strategie. Die decks zouden voor slechts $16,99 (15,67 euro) moeten worden verkocht, maar op het moment van publicatie worden ze vermeld op eBay’s TCGPlayer met een “marktprijs” van meer dan $30 (27,67 euro). Dat betekent dat scalpers – of gewetenloze lokale gamewinkels – de prijs van deze decks opblazen om een hogere winst te maken. Vervulling betekent het hamsteren van inventaris, en dat hamsteren vreet op zijn beurt aan de beschikbare voorraad voor degenen die het spel gewoon met vrienden en familie willen spelen.

Het wordt alleen maar erger als je kijkt naar grote ticketitems zoals de Illumineer’s Trove-geschenkset, die slechts $49,99 zou moeten kosten. TCGPlayer vermeldt zijn marktprijs als $139,90. Een doos met 24 boosterpacks? Zou ergens rond de $144 moeten zijn. In plaats daarvan is de marktprijs $298.

“Ons doel is dat fans het Disney Lorcana TCG-product kunnen kopen en ervan kunnen genieten tegen de adviesprijs,” zei Ravensburger in een verklaring gedeeld met Polygon, “en we zullen stappen blijven ondernemen om een niveau van beschikbaarheid en kwaliteit te garanderen dat de markt gezond houdt voor zowel verzamelaars als spelers.”

TCG Markt explodeerde al eerder
Natuurlijk is dit niets nieuws voor moderne ruilkaartspellen. Tijdens de pandemie enkele jaren terug explodeerde de secundaire TCG-markt toen mensen die opgesloten zaten in hun huizen op zoek gingen naar snel geld in hun kelders of op zolders. Maar de kaartprijzen bereikten een recordhoogte in augustus toen rapper Post Malone een zeldzame kaart voor Magic: The Gathering kocht voor maar eventjes een $2 miljoen.

Maar Magic is een spel met een rijke, 30-jarige geschiedenis en tienduizenden verschillende kaarten die in die tijd zijn geproduceerd. Disney Lorcana is nog maar een paar weken oud, met slechts een handvol producten. Het opvoeren van de productie zal helpen, maar het valt nog te bezien hoe goed de game vanaf hier groeit.

Als je Disney Lorcana wilt proberen, kun je het beste naar je lokale gamewinkel bellen en kijken of ze een wachtlijst hebben voor wanneer er een nieuw product binnenkomt.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.