Tijdens deze lockdown dagen in verschillende landen wordt het streamingplatform Disney+ goed benut om gezellig de Disney animaties nog eens te herbekijken. De mensen die geen abonnee zijn van Disney+ maken dan misschien weer gebruik van hun Disney dvd’s en blu-rays weer boven te halen

In dit artikel geven we je enkele gebeurtenissen weer die zelfs de grootste Disney fans niet allemaal bekend zijn.

Jackie Chan speelde in de Chinese versie van Beauty and the Beast

Hij is misschien wel één van de bekendste mannen ter wereld, maar Jackie Chan is nog steeds een raadsel als het op zijn talenten aankomt. Als klassiek geschoolde operazanger, zong hij voor de Chinese versie van Beauty and the Beast, waarmee hij bewees dat hij een man met vele talenten is. Serieus.. Is er eigenlijk iets wat hij niet kan?

Disney moest miljoenen video’s van De Reddertjes (The Rescuers) terugroepen vanwege een onopzettelijke naaktscène

We weten allemaal dat Disney bekend staat om zijn subtiele vuile grappen om de volwassenen aan het lachen te maken, al was er één van hen een beetje overdreven. Meer dan drie miljoen exemplaren van De Reddertjes werden uiteindelijk teruggeroepen omdat er een korte foto van een topless vrouw zichtbaar was. Gelukkig kon het niet gezien worden wanneer je normaal de film bekeek, omdat het maar in twee frames van de film zit, maar het gaat nog steeds de geschiedenis in als een van de meest bizarre momenten van Disney.

De Spice Girls werden benaderd om de muzen te spelen in Hercules

De muzen zijn letterlijk het beste deel van de Hercules film uit 1997 en nee je kunt ons echt niet ompraten hiervoor. Ze hadden echter heel anders kunnen klinken, aangezien The Spice Girls oorspronkelijk werden benaderd om ze te uiten. In plaats daarvan namen de getalenteerde Lillias White, Vanéese Y. Thomas, Roz Ryan, LaChanze en Cheryl Freeman de rollen op zich en gaven ze ons de iconische liedjes die we vandaag kennen en waar we van houden.

De Lion King had hyena onderzoekers die kwaad waren op de film

Hoewel de hyena’s enkele van de meest slechte schurken/sidekicks van Disney vormen, was niet iedereen onder de indruk van hun vertolking. Sterker nog, er waren zelfs hyena onderzoekers die kwaad achter bleven bij de presentatie van Scar’s drippy sidekicks Shenzi, Banzai en Ed. Hij wou zelfs de film boycotten als een manier om het behoud van hyena’s te helpen, en zei zelfs dat de film ‘die inspanningen deed om hyena’s als lomperikken uit te beelden’ brutaal was.

Elsa uit Frozen zou normaal een Disney schurk zijn

Elsa was oorspronkelijk voorzien om de schurk in de film Frozen te zijn, voordat het einde volledig herschreven werd. Producent Peter Del Vecho zei eerder tegen EW: ‘Toen we begonnen, waren Anna en Elsa geen zussen. ‘Ze waren niet eens koninklijk. Anna was dus geen prinses. Elsa was een zelfbenoemde Sneeuwkoningin, maar ze was een slechterik en puur kwaad, veel meer zoals het originele verhaal van Hans Christian Andersen.’Elsa was oorspronkelijk bedoeld om op te staan ​​op haar trouwdag en daar zou ze besluiten dat ze haar hart zou bevriezen om nooit meer liefde te voelen. Al een geluk dat men op het einde alles ging herschrijven, anders was er zelfs nooit sprake geweest van het nummer “Let It Go”.

Alicia Keys deed drie keer auditie voor de rol van Tiana in Prinses en de kikker (Princess and the Frog)

Tiana in de Prinses en de kikker was een gewilde rol, met onder meer Alicia Keys, Beyonce en Tyra Banks. Alicia zou drie keer auditie hebben gedaan, waarbij de rol uiteindelijk naar Anika Noni Rose ging.

Scar uit De Leeuwenkoning (The Lion King) was oorspronkelijk bedacht om een baviaan te zijn

Het oorspronkelijke plot voor De Leeuwenkoning zou een rivaliteit volgen tussen leeuwen en bavianen, waarbij de gemene Scar de leider van de bavianen zou zijn. Scar werd later voorgesteld als een leeuw zonder relatie met Simba en Mufasa, voordat de schrijvers het erover eens waren dat het interessanter zou zijn om Scar en Mufasa broers te maken. In een alternatief einde zou Scar ook Simba van Pride Rock afwerpen voordat ze beiden in vlammen opgingen, maar (gelukkig) werd dat als te donker beschouwd. We weten niet zeker of we die achtbaan van emoties hadden kunnen verwerken.

Het team van Rapunzel (Tangled) had ‘hot man meetings’ om te beslissen hoe Flynn Rider eruit zou zien

Het bedenken van hoe een Disney prins eruit gaat zien, kan niet eenvoudig zijn. Sommigen waren zelfs gebaseerd op beroemdheden, bijvoorbeeld Aladdin op Tom Cruise. Het team achter Rapunzel benaderde het echter iets anders, met regisseurs Nathan Greno en Byron Howard die de teams organiseerden voor een reeks ‘hot man meetings’. Ze plaatsten foto’s van de populairste mannen van Hollywood en besloten wat de aantrekkelijkste eigenschappen van de knappe Flynn Rider waren.

Wendy van Peter Pan en Alice van Alice in Wonderland delen dezelfde stem

Actrice Kathryn Beaumont kwam voor ons op het front van de stemacteurs en nam de rollen van Wendy van Peter Pan en Alice van Alice in Wonderland op zich. Ze stopte daar niet eens, en speelde de rollen van beide personages vrijwel telkens wanneer ze nodig was tot ze met pensioen ging in 2005.

Aurora van Doornroosje heeft slechts 18 lijnen tekst

Ondanks dat het één van de bekendste Disney prinsessen is, heeft Aurora van Doornroosje niet veel schermtijd. Ze heeft zelfs maar 18 regels in de hele film, wat de op één na laagste is, na Dumbo, die nooit in de hele film spreekt.

Elsa is de enige Disney prinses die geen tiener is

Wedden dat je je nu allemaal oud voelt. Ja, op 21-jarige leeftijd is Elsa de oudste Disney prinses en de enige die geen tiener is. Sneeuwwitje zou zelfs maar 14 jaar oud zijn.

Gaston was oorspronkelijk bedoeld om een ​​stuk angstaanjagender te zijn

Gaston is een van die personages die je graag haat, maar het was aanvankelijk de bedoeling dat hij veel sinister was. In de laatste vechtscène met het Beest hoorde hij zeggen: ‘Belle is van mij!’. De oorspronkelijke regel was eigenlijk ‘Tijd om te sterven!’ Voordat producenten besloten dat het veel te eng was. Omdat het echter op het laatste moment werd gewijzigd, zijn de lippen van de personages nog steeds geanimeerd om in de oorspronkelijke regel te passen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.