Tokyo Disney Resort heeft aangekondigd dat beide Japanse pretparken, Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea nog tot minstens eind april gesloten zal blijven wegens de aanhoudende en voortdurende coronaviruscrisis.

Het nieuws werd vandaag aangekondigd en beschreven als een “voorzorgsmaatregel”. Beide themaparken zijn sinds 29 februari gesloten vanwege COVID-19-problemen.

“Als voorzorgsmaatregel, in lijn met de preventie-inspanningen die in heel Japan plaatsvinden en in reactie op de aanbevelingen van de bevoegde autoriteiten, zullen Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea tot begin april gesloten blijven, rekening houdend met de gezondheid en veiligheid van onze gasten en castleden” Luidt een bericht van het Tokyo Disneyland.
“We onderhouden nauw contact met gerelateerde overheidsinstanties over de situatie en zullen updates verstrekken wanneer de situatie verandert.”

Bovendien is een grootse openingsviering op 15 april voor een nieuw gebied in Tokyo Disneyland uitgesteld tot half mei of indien nodig zelfs nog later.

Wat betreft Disney’s andere parken met een internationaal merk door de aanhoudende uitbraak, is Hong Kong Disneyland tot nader order tijdelijk gesloten.

Zoals je kon lezen op onze site (klik hier) heropende op maandag Shanghai Disneyland verschillende restaurants en winkels; hoewel gasten verplicht zijn maskers te dragen “tijdens hun hele bezoek” en het park zelf blijft ook nog steeds tot nader order tijdelijk dicht.

In de Verenigde Staten heeft de Chief Medical Officer van Disney Parks bevestigd dat functionarissen de COVID-19-uitbraak ‘nauwlettend volgen’, terwijl Walt Disney World en Disneyland momenteel open blijven voor zaken.

In Frankrijk blijft Disneyland Parijs voorlopig ook nog open, hoewel de situatie daar ook dag per dag zeer streng opgevolgd word. Er zijn geen plannen om de Franse parken te sluiten, zolang ze dit niet verplicht worden door de Franse autoriteiten.

Woensdagochtend heeft de virale ziekte naar verluidt meer dan 118.000 mensen in 106 landen besmet, terwijl het dodental wereldwijd is gestegen tot 4.290.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.