Beste lezers,

Dit keer nemen we je graag in deze column mee met onze mening en visie op het artikel ‘Disney Parks heeft zijn stijlcode voor werknemers bijgewerkt‘ dat we afgelopen maand postte. Hierop kwamen veel reacties, waarvan veel goede reacties, maar we lazen toch ook hier en daar reacties dat ze vinden dat Disney ‘te politiek correct’ aan het worden is of ‘eindelijk wordt Disney wakker’. Maar naar onze mening heeft het helemaal niks te maken met wakker worden en politieke correctheid, maar blijft het gewoon Walt Disney zijn visie volgen zoals ooit de parken opgericht werden, en deze zich gewoon mee aanpassen aan de huidige tijden. 

De bijgewerkte Disney richtlijnen passen precies in de visie die Walt had voor de parken en onze gemeenschap als geheel. Toen hij als jonge vader naar zijn dochter keek die op de carrousel zat, wilde hij een plek waar gezinnen samen konden zijn, van de allerkleinste, tot zelfs de grootouders. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat je carrousels in de Disney Parken ziet staan die zowel voor jong en oud zijn. Hierdoor is het eigenlijk allemaal begonnen dat Walt Disney Disney themaparken wou gaan maken.

De bijgewerkte Disney uiterlijkrichtlijnen betekenen dat Disney castmembers kan behouden die echt magische momenten voor gasten creëren en maken, ongeacht hun haarstijl of kleur of een zichtbare tatoeage.

Disney nam de beslissing om zijn winst te vergroten en een loyaal personeelsbestand aan te trekken en te behouden, in overeenstemming met de richtlijnen van een veranderende tijd. Het strijd ook in tegen Walt Disney zijn visie om mensen uit te sluiten, als deze bijvoorbeeld omdat ze een kleine tatoeage dragen of bijvoorbeeld iemand zich beter voelt als gender neutraal. Deze mensen willen misschien wel dolgraag voor deze job gaan om vreugde creëren en ons als gasten ware magie en een onvergetelijke reis/trip naar de Disney Parken te bezorgen. Het zou enorm kleingeestig zijn om mensen buiten te sluiten die zichzelf willen zijn en hun functie als castmember fantastisch zouden doen.

De herziening van bepaalde attracties in momenteel bijvoorbeeld de Amerikaanse parken zoals de attractie Splash Mountain en de verwijdering van Trader Sam uit de attractie Jungle Cruise voldoen aan die opvatting. Terwijl sommigen misschien denken aan hoe “politiek correct” Disney is geworden, en dat kan afleiden van hun plezier in de attractie, roepen de raciale ondertonen in “Song of the South” enkele van de meest pijnlijke herinneringen op aan de burgerrechtenstrijd. Disney maakte een rit met cartoonisering van enkele van de ergste delen van de Amerikaanse geschiedenis, waardoor het (wat we dachten dat) een familieattractie werd. Orlando heeft zijn eigen verschrikkelijke geschiedenis van raciaal onrecht, waaronder het bloedbad van Ocoee in 1920.

Als we met bovenstaande gezegd te hebben weer terug blikken op de visie van Walt Disney zou elke Disney fan moeten weten dat Walt iets zou willen veranderen wanneer een gast zich niet op zijn gemak zou voelen in de Disney Parken. Walt Disney was een gebrekkige, maar vooruitstrevende man die met de tijd zou zijn veranderd. Hij zou het meer dan oké vinden om bepaalde delen van zijn creaties die minder dan inclusief waren, aan te passen of zelfs kwijt te raken. De Disney themaparken en films zijn bedoelt om iedereen goed te laten voelen, zich welkom te laten voelen, en je volledig te kunnen laten ontspannen. Walt Disney begon zo ooit aan een Disney themapark, zijn Disneyland zou een plek voor jong en oud zijn waar iedereen welkom is en zich thuis zou voelen. Denk eraan wat Walt Disney ooit zei: “We blijven vooruitgaan, nieuwe deuren openen en nieuwe dingen doen, omdat we nieuwsgierig zijn en nieuwsgierigheid ons steeds nieuwe wegen inslaat.” en “Disneyland nooit zal worden voltooid . Het zal blijven groeien zolang er verbeeldingskracht over is in de wereld.”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.