28 augustus 2020 staat voor veel Marvel fans in het geheugen gegrift. Op deze triestige dag moesten we afscheid nemen van Chadwick Boseman. Marvel fans kennen hem vooral als Black Panther / T’Challa. Na een lange strijd tegen darmkanker liet hij het leven al op de jonge leeftijd van 43 jaar. Het verlies van Chadwick was heel plots en een ware shock voor de fans. Chadwick hield het geheim dat hij vocht tegen kanker en bleef ondanks alles ook volledig gaan voor bijvoorbeeld de film Avengers: Endgame. Precies, je denkt net hetzelfde als ons. Chadwick was een ECHTE superheld.

Om het verlies van Chadwick Boseman te herdenken, hing Disneyland een gigantische muurschildering op ter ere van Boseman en “Wakanda Forever” in het Downtown Disney District. Het ontroerende eerbetoon aan de overleden Marvel acteur werd geschilderd door kunstenaar Nikkolas Smith. 

Sinds kort moest er helaas plaats gemaakt worden voor een nieuwe muurschildering van ‘Raya and the Last Dragon’, Disney’s nieuwste animatiefilm die momenteel tegen betaling (21,99 euro) te zien is op Disney+. Disneyland wou echter niet dat de muurschildering van Chadwick zomaar zou verdwijnen en vond dat het een permanente thuis moest krijgen. En dat hebben ze ook.. Zo maakte het Disneyland Resort in Californië de nieuwe perfecte thuis voor deze muurschildering bekend.

Dit liet de Disney Parks afdeling weten:
Gisteren vond ‘King Chad’, het hartverwarmende en prachtige kunstwerk dat eerder werd getoond in Downtown Disney District in het Disneyland Resort, zijn permanente thuis in Children’s Hospital Los Angeles (CHLA) dankzij de genereuze schenking van conceptartiest en voormalig Disney Imagineer, Nikkolas Smith. Ter ere van het leven en de nalatenschap van Black Panther-held, Chadwick Boseman, zal dit eerbetoon nu vreugde en inspiratie brengen aan de patiënten bij CHLA.

Ook kunstenaar en voormalig Imagineer, Nikkolas Smith, was vereerd om te zien dat de muurschildering zo’n perfect huis vond en liet het volgende weten:
“Het is gewoon een enorme eer voor mij persoonlijk om dit kunstwerk te kunnen schenken aan Children’s Hospital Los Angeles, waar ik weet dat het patiënten zal inspireren die behandelingen ondergaan en niet alleen zal dienen als herinnering aan Chadwick’s hart, maar ook aan zijn herkenbare strijd. met kanker, ”zei Smith. “Om mijn kunst voort te zien leven op zo’n speciale plek waar het hoop kan brengen aan anderen – het is echt een van de grootste geschenken die ik zou kunnen ontvangen.”

Niet alleen is deze plaats symbolisch gezien. Chadwick Boseman bezocht namelijk zieke kinderen in ziekenhuizen, zelfs terwijl hij zelf tegen kanker vocht, om hen hoop en vreugde te geven tijdens een moeilijke tijd in hun leven. Op alle vlakken is het dus gewoon de perfecte thuis om dit kunstwerk in het Children’s Hospital Los Angles te laten voortleven.

WAKANDA FOREVER!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.