Bob Chapek, de CEO van Walt Disney Company en andere Disney Executives hielden dinsdag 5 mei een investeerders bijeenkomst. Hierin deelde ze niet alleen het financiële verslag van hun tweede kwartaal (met verliezen en zware klappen als gevolg van de coronacrisis en tijdelijke sluitingen), maar deelden ze ook enkele nieuwe inzichten over hoe ze de Disney Parken en resort zullen heropenen.

Hier kwam ook ineens fantastisch nieuws uit de bus. Nu al een tijdje wereldwijd alle Disney Parken tijdelijk hun deuren dicht houden, gaat volgende week het eerste park weer open waar wereldwijd naar gekeken zal worden hoe ze het daar gaan aanpakken. Disney’s CEO, Bob Chapek, bevestigde dat The Walt Disney Company en zijn Chinese en overheidspartners Shanghai Disneyland op 11 mei 2020 heropenen.

Dit nieuws werd vrijwel onmiddellijk gevolgd door een verklaring van de president en algemeen directeur van Shanghai Disney Resort, Joe Schott, die schreef het volgende:
“In Shanghai hebben we begin maart de eerste gemeten stappen gezet naar heropening, met de opening van enkele winkels, restaurants en entertainmentervaringen in Disneytown, Wishing Star Park en het Shanghai Disneyland Hotel.

Nu de inwoners van Shanghai en de aangrenzende provincies zijn teruggekeerd naar een meer normaal leven – ook op werkplekken, scholen, winkels, restaurants en uitgaansbestemmingen – ben ik verheugd te kunnen delen dat Shanghai Disneyland ook op 11 mei weer voor het publiek wordt geopend .

Terwijl we gasten terug verwelkomen in het park, zullen we putten uit de lessen van de heropening van Disneytown en Wishing Star Park, en we zullen nieuwe en verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen implementeren die de richtlijnen van onze lokale gezondheids- en overheidsinstanties weerspiegelen. Hoewel sommige dingen er een beetje anders uit zullen zien, weet dat er een magische ervaring op je wacht in Shanghai Disneyland. Meer dan ooit is Shanghai Disney Resort een speciale plek voor families en fans om blije herinneringen te creëren en opnieuw samenzijn te vieren.”

Bob Chapek zei dat The Walt Disney Company verschillende mogelijke scenario’s onderzocht heeft, waaronder het beperken van de gastencapaciteit, evenals fysieke afstand, gezondheidsonderzoeken en andere veiligheidsmaatregelen. Shanghai Disneyland zal hierdoor ook een soort test worden om te kunnen evalueren hoe dit gaat en werkt, zodat dit later ook naar de andere parken tijdens de coronacrisis gebruikt kan worden. Christine M. McCarthy, Senior Executive Vice President en Chief Financial Officer van The Walt Disney Company, vertelde dat hoewel Shanghai Disneyland deze maand heropent, dit niet betekent dat hetzelfde zal gebeuren voor de andere Disney Parken, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse Parken waar veel Disney fans op hopen.

Een maatregel die in Shanghai Disneyland zal worden ingevoerd is dat zowel elke bezoeker als werknemer een mondmasker zal moeten dragen. Er werd bevestigd dat Shanghai Disney Resort maskers voor gasten en werknemers zal leveren. De enige werknemers zonder maskers zijn de face characters, zoals bijvoorbeeld de Disney prinsessen, deze zullen op een veilige afstand van de gasten gehouden worden.

De normale capaciteit voor Shanghai Disneyland is 80.000 gasten per dag. De Chinese regering heeft Disney echter verzocht het aantal bezoekers per dag te beperken tot 24.000 gasten wat ongeveer een capaciteit is van 30%, maar Shanghai Disney Resort zal zelfs nog lager liggen in het begin en later geleidelijk tot 24.000 gasten per dag openen.

De sluiting van Disney Parken begon eind januari met Shanghai Disney Resort. Kort daarna volgde Hong Kong Disneyland, en vervolgens één voor één werd elk Disney-themapark en resort over de hele wereld gesloten vanwege de vraag om grote groepen mensen te elimineren die nodig waren om de wereldwijde pandemie te bestrijden. Tokyo Disney Resort werd derde, daarna Disneyland Parijs tegelijk met Disneyland Resort en onmiddellijk gevolgt door Walt Disney World Resort. Disney Cruise Line en Adventures by Disney zijn ook gesloten omdat alle reizen over de hele wereld bijna tot stilstand kwamen.

Bij ons in Europa is Disneyland Parijs intussen al een flinke tijd dicht en zal dit nog een tijdje duren, vermits in Frankrijk de regels nog voor een lange periode zullen gelden.

In elk geval brengt dit nieuws terug rust naar de Disney fans over de hele wereld, wetende dat een bron van Disney magie volgende week eindelijk zal heropenen en zo het eerste tikkeltje magie de wereld weer mag zien. Laat ons hopen dat Shanghai een nieuw domino-effect begint dat de heropening van Disney-parken ziet en resorts één voor één weer zullen heropenen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.