<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Fantasyland
Type Attractie: Rollercoaster
Openingsdatum: 1 maart 1994

De Attractie
Spring aan boord van de iconische circustrein van Dumbo voor een fluittour door Storybook Land, met duizelingwekkende muziek en fantastische vergezichten van de sprookjeswereld beneden.

Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque was de eerste achtbaan ter wereld met een gesynchroniseerd audiosysteem aan boord. Terwijl Casey de eerste heuvel beklimt, “I think I can, I think I can, …” speelt, voordat de volledige “Casey Jr.” lied begint met de neerwaartse afdaling. Dit heeft het concept met succes getest voor Disney Imagineers voordat ze dit in 1995 veel meer gingen gebruiken bij andere attracties zoals bijvoorbeeld bij Space Mountain.

Hoewel technisch geclassificeerd als een achtbaan, wordt de rit eigenlijk overal aangedreven, in tegenstelling tot traditionele achtbanen die werken door de zwaartekracht. Dit zorgt voor een meer zachte en gecontroleerde gezinsrit en het is de eerste en enige keer dat Disney dit rijsysteem heeft gebruikt.

Deze attractie en het hele Storybook Land is losjes gebaseerd op het gelijknamige gebied in Disneyland in Californië, waar Storybook Land Canal Boats (geopend in 1956) een door Cast Member begeleide motorboottocht is langs miniatuurscènes en Casey Jr. Circus Train (geopend in 1955) een traditionele treinrit.

De attractie werd in 1994 toegevoegd naast Le Pays des Contes de Fées als onderdeel van een snel uitbreidingsprogramma om de attractiecapaciteit van het park aanzienlijk te vergroten.

Foto’s

Veel gestelde vragen
V: Gaat deze Rollercoaster hard?
A: Neen, deze Rollercoaster is zelfs gebasseerd voor kleine kinderen, waardoor de attractie dus ook niet gemaakt is voor waaghalzen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.