<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Discoveryland
Attractie Type: Interactieve Dark Ride
Openingsdatum: 8 april 2006

De Attractie
Bundel je krachten met Buzz Lightyear van Star Command, word een ere Space Ranger en vecht om het speelgoeduniversum te redden van de dreiging van een invasie door de kwaadaardige keizer Zurg!

In de buitenste sectoren van het Gamma-kwadrant heeft Zurg een kwaadaardig leger van op macht beluste, binnenvallende robots bedacht, die de diefstal van elke afzonderlijke krachtcel in het universum vereisen! Mochten alle krachtcellen worden veroverd, dan zal speelgoed overal machteloos worden achtergelaten en overgeleverd aan de kwade plannen van Zurg, waardoor het universum in een spiraal terechtkomt en een situatie ontstaat die zo wanhopig is dat zelfs de Universe Protection Unit het niet aankan!

Bestuur je XP-41 Space Cruiser tot in het oneindige en verder, en bereid je dan voor om weg te schieten op de batterij-slurpende robots van het kwaadaardige rijk van Zurg. Het is een code-rode intergalactische noodmissie – kun jij de dag redden en een galactische held worden?

Buzz Lightyear Laser Blast heeft een totale oppervlakte van 1.376,50 vierkante meter. Het ritspoor van de attractie is 163,87 meter lang.

De attractie heeft 88 doelen waar gasten op kunnen schieten, met als doel zoveel mogelijk punten te scoren. Zodra bepaalde doelen zijn geraakt, worden andere onthuld in de sets. De “Alien-in-a-Box” op planeet Z heeft bijvoorbeeld drie verborgen doelen, waarvan elk meer punten waard is dan het vorige.

Als eerbetoon aan Le Visionarium, de attractie die op deze plaats stond van 1992 tot 2004, blijft één van de personages in hyperspace zweven als een permanente herinnering: 9-Eye, de excentrieke vrouwelijke robot met 9 camera’s voor ogen, is te zien achter de reus robot aan je linkerkant terwijl je aan de rit begint.

Foto’s

Veel gestelde vragen
V: Hoe kan ik mijn score verbeteren?
A: Niet elke target is evenveel punten waard. De schietschijven hebben een verschillende vorm, en daar zit net het effect voor je score. Cirkelvormige zijn 100 punten waard, een vierkant is 1000 punten waard, een diamant loopt al op tot 5000 punten en een driehoek is maar liefst 10000 punten. Je krijgt ook 2 keer de kans om op Zurg te schieten, als je hier raak schiet krijg je zelfs 100000 punten. Hou er wel rekening mee, als je maar op een schietschijf werkt en deze doet maar niks, richt dan op een andere schietschijf. Het kan altijd eens zijn dat er eentje niet werkt, verspil je tijd dan niet de hele tijd aan die ene schietschijf, in de tussentijd kun je je weer concentreren op een andere en daar punten van verdienen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.