Disney verzamelaars opgelet!
Het populaire gezelschapsspel Dixit, waarvan er ook al allerlei uitbreidingen bestaan brengt nu ook een Disney versie uit.

Wat is Dixit?
Dixit is een spel dat in 2008 werd uitgebracht en één van de beste en meest bekroonde gezelschapsspellen van de laatste jaren werd.
Dixit kun je met familie of vrienden spelen en dit voor 3 tot 6 spelers. Het spel duurt een halfuur. Ondanks het spel al vanaf 8 jaar gespeeld mag worden is dit gezelschapsspel ook zeker leuk om met volwassenen onder elkaar te doen. Het is een ontspannend spel.

Dixit is een communicatiespel dat de sociale vaardigheden traint. De spelers moeten goed afwegen welke informatie ze zullen geven. Spelen ze zeker en geven ze glasheldere hints dan lopen ze het risico dat de anderen allemaal de juiste kaart aanwijzen waardoor ze zelf niet meer scoren. Zeggen ze dan weer iets vaags, dan kan het zijn dat niemand de juiste kaart vindt.

Dixit in een Disney jasje
Elke beurt in Dixit is één speler de verteller, kiest één van de zes kaarten in zijn/haar hand, verzint vervolgens een zin op basis van de afbeelding van die kaart en zegt het hardop zonder de kaart aan de andere spelers te laten zien. Elke andere speler selecteert vervolgens de kaart in zijn/haar hand die het beste bij de zin past en geeft de geselecteerde kaart aan de verteller, zonder deze aan iemand anders te laten zien.

De verteller schudt zijn kaart met alle ontvangen kaarten en onthult vervolgens al deze kaarten. Elke andere speler dan de verteller raadt dan stiekem welke kaart van de verteller is. Als niemand of iedereen de juiste kaart raadt, scoort de verteller 0 punten en elke andere speler 2 punten. Anders scoren de verteller en degene die het juiste antwoord heeft gevonden 3 punten. Bovendien scoren de niet-verhalenvertellers 1 punt voor elke stem die hun kaart ontvangt.

Het spel eindigt wanneer het deck leeg is of als een speler minstens 30 punten heeft gescoord. In beide gevallen wint de speler met de meeste punten.

Dixit: Disney Edition bevat 84 kaarten, waarbij elke kaart een van de 84 films in de Disney- of Pixar-catalogus vertegenwoordigt, van Steamboat Willie tot Turning Red.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.