Walt Disney is hard getroffen door de pandemie. Door stillegging van pretparken, bioscopen en cruisemaatschappijen zijn er lage bedrijfseenheden ontstaan ​​die enkele maanden geleden recordwinsten behaalden. ESPN, het sportnetwerk, staat voor lege stadions, terwijl er in de hele industrie tekenen zijn dat de reclame wegglijdt. Disney+ is een lichtpuntje, maar zoals bij veel nieuwe streamingdiensten, is het gericht op het winnen van nieuwe abonnees en niet op het behalen van winst.

Analisten zeggen dat Disney de financiële kracht heeft om deze zware periode te doorstaan. Het bedrijf kondigde onlangs bijna werledwijd werknemersverlof aan en topmanagers hebben loonsverlagingen doorgevoerd. Bob Iger, die na de recente benoeming van Bob Chapek tot algemeen directeur werd benoemd, zal tijdelijk zonder salaris werken om het bedrijf zo mee gezond te kunnen houden. Barron’s sprak onlangs met Bob Iger over het aanpakken van de uitdaging van het virus en hoe de entertainmentindustrie kan worden veranderd. In dit artikel vind je zijn reacties en verwachtingen..

Optimistisch

We zijn optimisten, hoewel we natuurlijk ook realisten zijn. Optimisten, omdat we vertrouwen hebben in de langetermijnvooruitzichten van onze bedrijven en onze merken, die volgens mij hier belangrijk zijn. We weten dat ze altijd een plek zijn geweest waar mensen naartoe kunnen gaan, of het nu een film of een park of ESPN is, om van hun leven te genieten en om afstand te nemen van alle dagelijkse problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

Dus om dit op lange termijn niet te belichten, is wat we aanbieden, in termen van de tijd van mensen, en zal het altijd zeer gewaardeerd en aantrekkelijk zijn en altijd geweest zijn. Dus ik wil op geen enkele manier een ‘dit-zal-te-doen’-houding suggereren, want dit is duidelijk de grootste zakelijke onderbreking waarmee we te maken hebben gehad. Maar we weten wanneer het eindigt dat we dingen zullen hebben waar het publiek van kan genieten en naar toe kan ontsnappen, misschien op een manier die ze meer zullen waarderen dan ooit tevoren.

Een ware uitdaging, ook al in het verleden gehad

Het is veruit de grootste in termen van uitdagingen. Hoewel je het aanpakt op manieren die vergelijkbaar zijn met andere uitdagingen. Je moet eerlijk zijn tegen jezelf, de mensen die voor jou werken en het publiek. Je moet realistisch zijn over de omvang hiervan en de impact ervan. En je hebt ook hoop dat het uiteindelijk zal eindigen, en dat als dat wel het geval is, we op een gegeven moment zullen kijken naar een terugkeer naar de normale gang van zaken, zelfs als we weten dat dit nog een eind weg is. Wat nog belangrijker is, je moet empathie hebben voor wat iedereen ervaart, niet alleen onze klanten, maar zeker ook onze mensen.

Heropenen van de Disney Parken

Een van de dingen die we al bespreken, is dat mensen wanneer ze terug naar de Disney parken zouden kunnen komen, zich op hun gemak moeten voelen en dat ze veilig zijn. Een deel daarvan zou uiteindelijk in de vorm van een vaccin kunnen komen, maar als dat niet het geval zou zijn, zou het kunnen komen door in feite meer controle en meer beperkingen. Net zoals we nu tassencontroles uitvoeren voor iedereen die onze Disney parken binnengaat, kan het zijn dat we op een gegeven moment een onderdeel toevoegen dat de temperatuur van mensen bijvoorbeeld opneemt.

We bestuderen heel zorgvuldig wat China heeft geprobeerd te doen om weer het leven normaal op gang te brengen.één van de dingen die duidelijk zijn, is dat ze een groot deel van hun bevolking hebben ingelijfd om anderen te controleren op hun gezondheid. Je kunt niet in een bus, metro of trein stappen of daar een hoog gebouw binnengaan zonder dat je temperatuur wordt gemeten.

Dus we hebben onszelf de vraag gesteld: laten we ons voorbereiden op een wereld waarin onze klanten eisen dat we iedereen onder de loep nemen. Zelfs als het een beetje ontbering veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld wanneer het een beetje langer duurt voordat mensen binnenkomen. Net zoals na 9/11, waar mensen uiteindelijk leefden met het idee dat als je een gebouw binnen wilt gaan of je je in een kantoorgebouw bevind je een identiteitsbewijs met foto moet laten zien of uw foto laten maken en laten screenen. Of om een Disney ​​park binnen te gaan, moet je je koffers daar neerleggen om te worden gecontroleerd en ga je door een soort metaaldetector.

Wat met Disney films die al in productie waren?

Van sommige films hebben we besloten om ze ineens op Disney+ uit te brengen. We hebben er zo bijvoorbeeld al één aangekondigd, namelijk ‘Artemis Fowl’, die normaal in de bioscoop zouden worden uitgebracht. Anderen hebben we gewoon uitgesteld. In sommige gevallen hebben we dingen sneller naar Disney+ verplaatst dan we oorspronkelijk van plan waren. Frozen 2 was hier een voorbeeld van, maar Onward zou het grootste voorbeeld zijn. Deze draaide net in de bioscoop toen dit gebeurde. We zijn een paar weken overgestapt op een pay-per-view-periode waarin mensen het konden kopen en bezitten. En toen hebben we het op Disney + gezet voor bepaalde landen waarvan andere later ook nog volgen.

In termen van films die na Artemis Fowl doorgaan, zijn er misschien nog een paar die we uiteindelijk rechtstreeks op Disney+ zullen plaatsen als het coronavirus niet onder controle geraakt, maar voor het grootste deel van veel van de grote Disney-films met tentstokken wachten we gewoon op terug betere tijden. In sommige gevallen hebben we al release datums verlaat naar een nieuwe datum later dit jaar of zelfs naar volgend jaar.

Disney’s financiële kracht en het vermogen om terug te stuiteren

We hebben het geluk dat we als bedrijf toegang hebben tot kapitaal dat ons gedurende een lange periode meer dan stabiel zal houden. Als ik nu verlengd zeg, bedoel ik niet noodzakelijk voor altijd. Niemand heeft dat. Dat gezegd hebbende, hebben we in deze periode de verlof – stappen ondernomen om de kosten uit noodzaak te verlagen. We zijn begonnen met de senior executives. We vonden dat nodig, niet alleen om kosten te besparen, maar ook om een ​​signaal af te geven. Anderen zullen duidelijk de impact voelen, evenals wij de financiële gezondheid van het bedrijf op lange termijn willen behouden.

Bovendien denk ik niet dat we ooit weer een normale gang van zaken zoals vroeger zullen zien in de zin dat ik niet voor alle bedrijven kan spreken, maar Disney zal van deze gelegenheid gebruik maken om te zoeken naar nieuwe manieren om onze bedrijven efficiënter te maken wanneer we terugkeren naar het gewone leven. Dus wat we doen is denken, oké, als de dingen beginnen terug te keren, wat moeten we aanpakken om mensen een veilig gevoel te geven, maar ten tweede, wat moeten we aanpakken in termen van een efficiënter bedrijf, gezien wat we denk dat de zakelijke omstandigheden dit zullen dicteren.

Disney+, de nieuwe streamingdienst

Helaas of gelukkig gaat het geweldig. De lancering in Europa is sterk geweest. Frankrijk is net begonnen, omdat we ze hebben uitgesteld, omdat ze zich zorgen maakten over de bandbreedte. India is net gelanceerd. Binnenkort komen er lanceringen in Latijns-Amerika. Maar het komt erop neer dat ik denk dat Disney+ hoe dan ook populair zal worden. In deze tijd is het waarschijnlijk veel populairder dan we ons ooit hadden voorgesteld, deels omdat het een welkome opluchting en een geweldig alternatief op het gebied van entertainment is, voor mensen die geen toegang hebben gezien alle beperkingen en lockdowns die zich momenteel in de wereld bevinden.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.