Black Widow heeft zijn eerste weekend achter de rug na zijn release in de bioscoopzalen of tegen een premium prijs van 21,99 euro op Disney+.
In de actievolle spionagethriller Black Widow van Marvel Studios wordt Natasha Romanoff, ook bekend als Black Widow, geconfronteerd met de duistere delen van haar leven, wanneer een gevaarlijke samenzwering ontstaat die verband houdt met haar verleden. Achtervolgd door een kracht die zich niet laat tegenhouden om haar uit te schakelen, moet Natasha omgaan met haar geschiedenis als spion en de verbroken relaties die in haar kielzog zijn achtergelaten, lang voordat ze een Avenger werd.

Intussen spreekt Disney over recordwinsten na het eerste openingsweekend. Ondanks de corona nog volop woed is het duidelijk dat de meeste kijkers naar de bioscoopzalen zijn getrokken, al is het via Disney+ voor 21,99 euro te bekijken ook een groot succes. 

Ter vergelijking, via de premium optie op Disney+ wist men een goede 50 miljoen euro op te halen tijdens dit eerste openingsweekend, terwijl men in de bioscoop er nog een flinke schep bovenop deed waar Black Widow al goed was voor een omzet van een goede 130 miljoen euro. Black Widow is hiermee tevens ook sinds het begin van de coronacrisis hiermee de  meest bezochte bioscoopfilm.

Vermits nu zowel via de bioscopen als via Disney+ een nieuwe release een succes blijkt te zijn is het de vraag of Disney+ nu enkel nieuwe films blijft uitbrengen in de bioscoop EN op Disney+ en later enkel zoals voorheen in bioscopen zoals men eerst had gezegd, of dat men nu deze beide opties bij een nieuwe release ook na de corona nog steeds zal blijven toepassen. 

De volgende grote film die van de Disney groep zal komen is Jungle Cruise, ook deze zal gelijktijdig tegen een premium betaling op Disney+ verschijnen en in de bioscoopzalen. Voor toekomstige films zoals Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, een nieuwe Marvel film staat er voorlopig alleen een bioscooprelease op de planning.

Ook Cruella wist onlangs het publiek te bekoren. Ook hier haalde het de meeste omzet op via de bioscoopzalen, maar ook via Disney+ wist het een aardig bedrag binnen te halen. Het is dus vrij duidelijk dat ondanks de corona pandemie nog steeds woed en bioscoopzalen op beperkte capaciteit draaien een bioscoop bezoek toch nog altijd een extra waarde aan film fans blijft geven. Zoals we vorig jaar voorspeld hadden gaan streamingdiensten en bioscopen perfect naast elkaar kunnen lopen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.