Het was een zwaar jaar, maar de corona pandemie begint overal ter wereld onder controle te geraken en in veel landen zie je ook dat men steeds meer stapsgewijs terug naar het oude leven begint te gaan. De pandemie die de volledige wereld in de greep had, had ook een zware impact op bioscopen. De streamingplatforms zoals bijvoorbeeld Disney+ kregen dan weer juist een enorme boost omdat er lockdowns waren in heel veel landen waardoor mensen voornamelijk binnen moesten blijven.

Disney+ ging hier dan ook iets nieuw bij introduceren door nieuwe films ineens op Disney+ te plaatsen. Dit met een meerkost van 21,99 euro krijg je VIP-toegang tot de geselecteerde film die je wilt zien voor deze normaal zou uitkomen na een bioscoop release van 3 maanden. Zo kon bijvoorbeeld Mulan en Raya en de Laatste Draak via deze manier in plaats van in de bioscoop bekeken worden. Echter waren er ook veel bioscopen die hier slecht op reageerde en dit als een slag in het gezicht zien. Nu zeker wanneer bijvoorbeeld Cruella in bioscopen speelt alsook beschikbaar is op Disney+ voor 21,99 euro.

Wij gaven hier ook al onze mening over en waren zeker dat bioscopen hier niet zouden onder lijden. Ondanks wij ook grote Disney & Marvel fans zijn hebben wij nog geen enkele keer gebruik gemaakt van de optie om deze op voorhand op Disney+ te bekijken, we bekeken deze pas als deze na 3 maanden gratis beschikbaar was op Disney+ zonder een meerprijs. Een bioscoop ervaring maakt het totaal plaatje compleet en geeft een speciale ervaring op groot scherm, de reacties van andere mensen die je dan kunt zien en horen, de bioscoopzeteltjes, wat ons betreft kan Disney+ dat niet overtreffen en zien we de optie meer voor mensen die moeilijker in een bioscoop geraken of hier weinig mee hebben. Maar mensen die altijd naar een bioscoop gingen gaan volgens ons dit nu niet minderen door de streamingplatforms. Het blijft een charme om een nieuwe film te bekijken op Disney+

En de resultaten bewijzen dit trouwens ook. Kinepolis bijvoorbeeld blijft trouw de films afkomstig uit de Disney groep tonen, en nu Kinepolis sinds vorige week eindelijk terug opnieuw open mocht bewijst het prima dat Disney+ helemaal geen invloed heeft op een bioscoop bezoek. Op de tweede plaats van meest bezochte films tijdens hun heropeningsweekend stond Cruella, een live action film van Disney. The Conjuring: The Devil Made Me Do It was de populairste film, niet van Disney en trok de meeste bezoekers tijdens het openingsweekend. Kinepolis mocht ondanks er nog maatregelen zijn zoals afstand bewaren, beperkte capaciteit en mondmasker dragen tijdens bioscoop bezoek toch al 7500 bezoekers verwelkomen. Kinepolis reageerde dan ook tevreden, dit was namelijk meer volk dan de heropening in 2020 toen ze na een eerste lockdown opnieuw open mochten doen. Ook dit weekend ondanks het EK gestart is ziet men bij Kinepolis bij de online ticket reservering dat ook dit een top weekendje gaat worden. 

Bioscopen die het toch wat moeilijker mee hebben dat er al een film op Disney+ tegen een meerprijs staat om voor de algemene release te zien voelen in elk geval ook de druk. Bioscoopketen Pathé bijvoorbeeld krijgt enorm veel druk op sociale media van bezoekers die enorm graag Cruella willen bekijken via Pathé. De bioscoopketen blijft reageren dat ze in overleg zijn met Disney of dat de film er niet is omdat deze ook op Disney+ staat, maar bezoekers vinden dit voornamelijk een belachelijke opmerking. Het bewijs is er dat er enorm veel vraag is om dit in bioscopen te bekijken en Kinepolis bewijst dat er nog steeds veel volk deze films in de bioscopen wilt gaan bekijken wanneer deze net uitgebracht is. Streamingplatformen en bioscopen kunnen dus perfect naast elkaar lopen. Onze mening is dan ook dat bioscopen die hierover wat lastiger doen dan ook in hun eigen voet schieten en zo juist wel bioscoopgangers gaat missen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.