Op 19 november 2021 laat Disney in haar archieven kijken met ‘Adventure Thru the Walt Disney Archives’. Sowieso is dit een must-see-it voor alle Disneyfans vermits je hier echt elk aspect van het Disney universum zult zien. Zo komen onderwerpen als de Disney Parken, Disney films maar ook geschiedenis over het bedrijf allemaal netjes aan bod. Ook komen er verschillende grote namen aan bod die hun kijk op alles geven zoals Disney Legend en Star Wars- acteur Mark Hamill, Disney Executive Chairman en voormalig CEO Bob Iger, en filmhistoricus Leonard Maltin. En dit zijn nog maar enkele van de vele namen.


The Walt Disney Company beschrijft ‘Adventure Thru the Walt Disney Archives’ als volgt:
“Adventure Thru the Walt Disney Archives verkent geliefde delen van Disney – inclusief de themaparken en Studio-kavel – door een boeiende, historische lens, terwijl de legendarische producer en gastheer Don Hahn (Beauty and the Beast, The Lion King, Maleficent) spreekt met Walt Disney Archives directeur Becky Cline en andere leden van het Archief-team. Elke stop op het avontuur biedt een blik op enkele van de iconische schatten die een rol hebben gespeeld bij het vormgeven van The Walt Disney Company. De film, geregisseerd door John Gleim , bevat nieuwe interviews met Disney Executive Chairman Bob Iger , Marvel Studios’ Kevin Feige , Pixar’s Pete Docter , filmhistoricus Leonard Maltin , Disney Legend Mark Hamill en nog veel meer.”


Terwijl kijkers worden meegenomen op deze historische reis, worden artefacten en objecten die in de Disney-archieven zijn bewaard, gebruikt om verschillende tijdstippen op de Disney-tijdlijn te beschrijven. De piano die bijvoorbeeld werd gebruikt om enkele van de meest iconische Disney-nummers van Richard en Robert Sherman (ook bekend als The Sherman Brothers) te maken, zal een behoorlijk deel van de schermtijd krijgen in een van de speciale segmenten.


Deze film beloofd dus enorm veel te tonen, sowieso iets wat elke Disney fan bekeken moet hebben. De Walt Disney Archieven worden eigenlijk zeer weinig of sommige dingen zelfs bijna nooit getoond aan het grote publiek. Dit gaat deze film dus ook zo speciaal maken omdat er veel zaken getoond gaan worden die je in andere series en films rond Walt Disney niet zag.


No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.