Disney’s live action versie van The Lion King was een enorme hit voor de kassa en verdiende wereldwijd een totaal van maar liefst $1,656 miljard!
Het duurt echter ook niet lang meer voor Disney fans deze box office vanaf thuis kunnen bekijken via de streamingdienst van Disney, namelijk Disney+

De Disney+ app heeft de live-action versie van The Lion King bijgewerkt met een trailer en een officiële releasedatum! Het komt naar de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië op 28 januari 2020 en de releasedatum voor Nederland is op 22 februari 2020!

The Lion King is een muzikale fantasyfilm uit 2019, geregisseerd door Jon Favreau en geproduceerd door Walt Disney Pictures. Het is een realistische computer-geanimeerde remake van Disney’s animatieklassieker uit 1994.

De remake van The Lion King volgt op het succes van The Jungle Book van Favreau. De plannen werden in september 2016 bevestigd, waarna in 2017 werd begonnen met het maken van de film.

De film is qua verhaallijn bijna identiek aan de versie uit 1994. Enkele opmerkelijke verschillen/toevoegingen:
– Een scène waarin Nalaa ontsnapt uit de leeuwenroedel om op zoek te gaan naar hulp
– Een extra scène waarin Sarabi weigert om vrouw te worden van Scar. Uit deze scène blijkt ook dat Sarabi destijds Mufasa boven hem verkoos.
– Zazu wordt niet door Scar opgesloten in een kooi.
– Rafiki achterhaalt niet via een visioen dat Simba nog leeft, maar wel door een plukje van diens haar dat tot bij hem terecht komt.
– Scar biecht niet voor de leeuwenroedel op dat hij Mufasa heeft vermoord. Sarabi merkt op dat Scar eerder zei dat hij te laat aan de kloof was en Mufasa al dood was en nu zegt dat hij de angst in de ogen van Mufasa zag voordat hij viel.
– In de originele versie had Scar al een band met de hyena’s. In deze versie moet Scar eerst hun vertrouwen winnen omdat er altijd al een strijd was tussen leeuwen en hyena’s.
– De hyena met een mentale stoornis komt niet voor in deze versie.
– In de originele film geraakt Zazu Simba en Nalaa uit het oog omwille van een neushoorn. In deze versie geraakt hij afgeleid door allerhande dieren.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TXhCmmfeKYw[/embedyt]

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.