Disney+ gaat hard, intussen is deze streamingservice 13 maanden beschikbaar en telt het wereldwijd al meer dan 80 miljoen abonnees.
In 2021 gaat Disney+ dan ook echt de strijd aan met Netflix. Momenteel trekt Disney+ voornamelijk gezinnen, maar men wilt graag ook volwassennen vasthouden bij de streamingservice.

Vanaf 23 februari 2021 gaat Disney+ dan ook uitbreiden met een extra sectie ‘Star’. Deze wordt mee geïntegreerd op Disney+ en hoef je dus geen apart abonnement op te nemen. Deze sectie zal bovenaan mee komen te staan naast de categorieën Pixar, Disney, Marvel, Star Wars en National Geographic. Je zult echter als je deze sectie wilt betreden wel opnieuw je wachtwoord moeten invoeren. Dit is een beveiliging zodat kinderen niet bij de volwassenere films terecht zouden kunnen komen. In het eerste jaar zouden er in totaal hierdoor al duizend extra films en series terecht komen in de sectie Star op Disney+

Prijs stijging
De prijs zal vanaf 23 februari hierdoor ook omhoog gaan. Momenteel betaal je voor een abonnement bij Disney+ namelijk 6,99 euro. Deze zal met 2 euro omhoog gaan zodat een abonnement 8,99 euro zal kosten. Mensen die momenteel een jaar abonnement hebben zullen hier nog steeds van een fikse korting kunnen genieten en hoeven dus niet bij te betalen. Wanneer je jaar abonnement afgelopen is en je een nieuw zou nemen is de prijs voor een jaar niet meer 69,99 euro maar 89,99 euro wat op hetzelfde neerkomt dat je eigenlijk maar voor 10 maanden betaald en 2 maanden gratis krijgt.
Ondanks deze prijs stijging blijft Disney+ nog steeds duidelijk goedkoper dan de meeste andere streamingdiensten, waardoor het voor mensen zeer aantrekkelijk blijft om hier een abonnement op te nemen.

Welke inhoud zullen we zoal te zien krijgen op Star?
Er zullen in 2021 geleidelijk steeds meer films en series toegevoegd worden op Disney+ aan de sectie Star, er zouden zo in het eerste jaar al duizend films en series toegevoegd worden. Hieronder tonen we je welke inhoud je al zeker mag verwachten.

De films van Deadpool
De films Deadpool en Deadpool 2

Grey’s Anatomy
De bekende ziekenhuis serie Grey’s Anatomy zal beschikbaar komen op Star

24
24 speelt zich af in “real time”. Elk seizoen duurt 24 uur en is een periode uit het leven van federaal agent Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland), waarin hij terroristische aanslagen probeert te voorkomen. Tegelijkertijd worden ook de gebeurtenissen bij de antiterrorismeorganisatie CTU (Counter Terrorist Unit) en belevenissen van andere personages gevolgd. De serie speelde zich af in Los Angeles gedurende de eerste 6 seizoenen, in seizoen 7 is het decor verhuisd naar Washington D.C., seizoen 8 speelt zich af in New York en seizoen 9 speelt zich af in Londen.

Buffy the Vampire Slayer
Buffy the Vampire Slayer is een Amerikaanse televisieserie die evenals de eerder uitgekomen gelijknamige film geschreven werd door Joss Whedon. De serie is een rechtstreeks vervolg op de film, maar met andere acteurs.

Modern Family
Modern Family is een Amerikaanse, met vier Emmy’s en een Golden Globe bekroonde komische televisieserie van ABC. De serie liep van 2009 tot en met 2020. Het programma houdt het midden tussen een sitcom en een mockumentary en gaat over oorspronkelijk drie en uiteindelijk vier gezinnen die samen één grote familie vormen.

Prison Break
Als zijn broer onterecht wordt veroordeeld voor moord, is een ingenieur vastbesloten om hem uit de beruchte Fox River-gevangenis te bevrijden.

Planet of the Apes films
De films van Planet of the Apes zullen toegevoegd worden. Zowel de film uit 1968 als de remake uit 2001, zoals de 3 films die erna nog uitkwamen tussen 2011 en 2017

Alien films
De films van Alien Alien (1979), Aliens (1986), Alien³ (1992), Alien Resurrection (1997), Prometheus (2012) en Alien: Covenant (2017) zullen allemaal toegevoegd worden aan Star

Kingsman films
De films Kingsman: The Secret Service (2014) en Kingsman: The Golden Circle (2017) zullen toegevoegd worden. In 2021 wordt er een nieuwe films in de Kingsman franchise uitgebracht, deze zal later enkele maanden na de release waarschijnlijk mee toegevoegd worden.

The Devil Wears Prada
The Devil Wears Prada is een Amerikaanse komedie uit 2006 van regisseur David Frankel. Hij verfilmde hiervoor het gelijknamige boek (in het Nederlands verschenen als De duivel draagt Prada) van Lauren Weisberger.

Braveheart
Het verhaal gaat over de Schotse held William Wallace (Mel Gibson), die in de 13e eeuw met behulp van Robert de Bruce (Angus Macfadyen) de Schotse clans probeert te verenigen om zo een blok te vormen tegen de Engelse overheersing onder Koning Eduard I (Patrick McGoohan). In het begin van de film worden de vader en broer van William gedood door Engelse soldaten, waarna hij wordt opgevoed door zijn oom Argyle (Brian Cox). Na twintig jaar keert hij terug en trouwt hij met zijn geliefde Murron (Catherine McCormack). In eerste instantie wil hij niets weten van een opstand tegen de Engelsen, totdat Murron de dag na de bruiloft wordt verkracht en vermoord door Engelse soldaten. In een vlaag van woede vermoordt William een groep soldaten, waarna hij de opstand leidt tegen de Engelsen. Het komt tot een oorlog tussen de Engelsen en de Schotten, met een aanval op de Engelse stad York en bloederige veldslagen tot gevolg. Ten slotte wordt William gevangengenomen en gemarteld. Hij ziet in de laatste minuten van zijn leven, Murron tussen de toeschouwers staan. Zelfs zijn vrienden hopen dat hij om vergiffenis vraagt, maar met zijn laatste adem schreeuwt William luidkeels: “Vrijheid!”

Die Hard films
Die Hard is een actiefilm uit 1988. Er zijn tot nu toe vier vervolgen verschenen, Die Hard 2 in 1990, Die Hard with a Vengeance in 1995, Die Hard 4.0 (ook wel Live Free or Die Hard genoemd in Noord-Amerika) in 2007 en A Good Day to Die Hard in 2013.

Futurama
De serie draait om het personage Fry, een pizzabezorger uit New York die wordt ingevroren op 31 december 1999. Pas 1000 jaar later, in het jaar 2999, wordt hij weer ontdooid. De wereld is in die 1000 jaar sterk veranderd. Fry probeert zich zo goed mogelijk staande te houden in deze vreemde futuristische wereld. Hij maakt een paar vrienden waaronder de robot Bender en de mutant Leela. Samen gaan ze werken voor een koeriersdienst genaamd Planet Express, opgezet door een achterneefje van Fry, en beleven ze vreemde avonturen.

American Horror Story
American Horror Story is een Amerikaanse anthologieserie bedacht door Ryan Murphy en Brad Falchuk, die in de VS op 5 oktober 2011 debuteerde op FX Networks. Ieder seizoen heeft een op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages. Een aantal van de hoofdrolspelers duikt desondanks toch in meerdere seizoenen op, meestal in een andere rol.

The Good Doctor
The Good Doctor gaat over dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met het savant-autismesyndroom die gaat werken in het fictieve St. Bonaventure Hospital in San Jose. Ondanks de sceptische houding van het personeel blijkt al snel dat dr. Murphy een aanwinst is voor het ziekenhuis, en bouwt een goede verstandhouding op met zijn collega’s.

Life of Pi
Life of Pi is een 3D-film uit 2012. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Yann Martel. De film werd geregisseerd door Ang Lee. Naast echte dieren is er gebruikgemaakt van digitale animatie.

Mr. & Mrs. Smith
John en Jane Smith zijn voor het oog van de buitenwereld een doorsnee stel. In realiteit zijn ze allebei vermaarde huurmoordenaars. Omdat ze voor verschillende organisaties werken, weten ze dit ook van elkaar niet. Totdat ze elkaars doelwit worden…

4 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.