Star Wars heeft een enorme grote fanbase, het is intussen ook al meer als 40 jaar geleden toen de eerste film van een grote reeks Star Wars films werd uitgebracht. Sinds Star Wars in handen kwam van The Walt Disney Company zag je ook meer en meer hierover verschijnen in de Disney Parken, waar intussen zelfs een volledig Star Wars land staat in Walt Disney World en ook gaat er nog een Star Wars hotel volgen. Ook in Disneyland Parijs is er sprake dat er een Star Wars land komt over enkele jaren naar het Walt Disney Studios Park en ook in Discoveryland zijn bepaalde attracties zoals Space Mountain en Star Tours hier steeds meer op aangepast.

Star Wars fans kunnen dus steeds meer en meer hun hartje ophalen in de Disney Parken, maar nu gaat Disney nog een stap verder om de grote droom waar te maken. Disney heeft namelijk een echt werkend Lightsaber uitgebracht dat waarschijnlijk binnenkort te koop aangeboden zal worden in de Disney Parken. Voorheen had je er al wel voor kinderen of namaak van plastiek die je in een speelgoed winkel of fanshop kon halen, maar nu heeft het de juiste correcte effecten, materialen en toebehoren zoals in de films.

Tijdens een persevenement van Disney Parks op 8 april werd de openingsdatum van Avengers Campus onthuld. Disney onthulde hier ook een werkend prototype voor een lightsaber dat waarschijnlijk in de nabije toekomst door Disney te koop zal worden aangeboden.

Er mochten geen foto’s van het evenement worden gemaakt en Disney heeft nog niets over het apparaat openbaar gemaakt. Scott Trowbridge, de creatieve directeur van Walt Disney Imagineering, heeft echter bevestigd dat het bestaat en liet doorschemeren dat er uiteindelijk foto’s en video’s zullen worden vrijgegeven.

Nu we weten dat er een echt Lightsaber op de markt zal komen moeten we wel op één ding realistisch blijven. Je moet nu niet gaan denken dat je met dit lightsaber even een steen in twee kapt of het onkruid in je tuin in één snok ermee kan afdoen zoals het in de films lijkt op een mes. In geen enkel geval zal dit uitgebracht worden als wapen. In plaats daarvan wordt het waarschijnlijk gewoon een van de coolste verzamelobjecten ooit, compleet met een intrekbaar mes.

Hoe of wat de werking dus van dit lightsaber zal worden is nog erg onduidelijk, het zal dus wachten worden op de eerste informatie en/of beelden die Disney zal vrijgeven. Al verwachten we dat dit niet meer enorm lang zal duren vermits men dit nu op een press event al naar buiten bracht.

in 2017 werd er wel een patent opgevraagd door Disney met volgende beschrijving:
“Een apparaat met speciale effecten voor het leveren van een energiezwaardeffect. Het apparaat bevat twee lange plastic halve cilinders, en deze twee bladlichaamsleden worden loodrecht op hun lengte gerold, waardoor compacte cilinders van materiaal met een klein volume ontstaan ​​die op een paar spoelen in een handvat. Om het blad te verlengen, rolt een motor in het handvat de bladlichaamsdelen van de spoelen af. Elk bladlichaamsdeel passeert door een bladvormende geleidingsbaan die de halfcilindrische bladlichaamsdelen samenvoegt wanneer ze vertrekken aan het handvat. Om het blad in te trekken, wordt het proces omgekeerd. De verlichting van het blad wordt bereikt met een flexibele strook lichtbronnen.De lichtbronstrip is bevestigd aan een eindkap van een blad en in het midden van de twee bladlichaamsdelen gepositioneerd, zodat deze samen met de bladlichaamsdelen wordt opgetrokken tijdens hun verlenging. “

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.