Na veel speculaties welke Disney Parken na Shanghai Disneyland hun deuren weer gaan heropenen, lijkt er een definitief antwoord voor Hong Kong Disneyland dat hierdoor zich spoedig mee kan vervoegen bij Shanghai Disneyland als Disney Park dat zijn deuren weer heropent.

Er is intussen bevestigd dat Hong Kong Disneyland opnieuw zijn deuren opent, samen met een ander bekend pretpark in de buurt van hun concurrent Hong Kong: Ocean Park.
Het volgt mooi op het rapport van vorige maand waarin stond dat het Disney Park een soft opening testte met alleen castmembers, wat erop duidt dat Hong Kong Disneyland zich binnenkort bij Shanghai zal voegen voor heropening voor het publiek.

Wat we tot hiertoe weten is dat Hong Kong Disneyland binnenkort weer opengaat, ondanks er nog geen exacte datum is vrijgegeven. Hong Kong Ocean Park heropent op zaterdag 13 juni waardoor we er van uit gaan dat Hong Kong Disneyland niet lang zal achterblijven.

De Coronacrisis was het laatste wat concurrent Hong Kong Ocean Park nodig had, het stond al op het randje van faillissement en waarschijnlijk door een snelle heropening kan dit een faillissement voorkomen.

Leo Kung Lin-cheng, voorzitter van de raad van bestuur van het park, had het volgende te zeggen over de heropening van het Disneyland Resort en Ocean Park:
‘We willen de economie in de tweede helft van dit jaar een nieuwe impuls geven door middel van nieuwe initiatieven op het gebied van toerisme, buitenlandse handel en handelsverzekeringen. We zijn ervan overtuigd dat we de economische problemen zullen doorstaan.’

Hong Kong Disneyland verloor ook een verbluffende $13,5 miljoen in september 2019, dit was dus voor de coronacrisis. Dit kwam door sociale onrust in Hong Kong, dus het zou echt kunnen helpen om de zaken weer normaal te maken, zij het met enige nieuwe gezondheids en veiligheidsmaatregelen.

Ondanks we dus vandaag nog geen officiële datum hebben kan het dus goed zijn dat Hong Kong Disneyland het Hong Kong Ocean Park volgt en ook rond deze periode zijn deuren zal heropenen, en hierdoor nog voor Walt Disney World zijn deuren opent dat pas zijn gefaseerde openingen op 15 juli 2020 voorzien heeft. Hong Kong Disneyland zou hierdoor het tweede Disney Resort wereldwijd zijn van de zes Disney Resorts dat zijn deuren dan weer heropent.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.