<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Discoveryland
Attractie Type: Driving Circuit
Openingsdatum: 12 april 1992

De Attractie
Je bent de trotse eigenaar van een futuristische nieuwe Astrocoupé 9000, een toekomstvisie uit de jaren 50, dus waarom zou je er niet mee gaan rijden? Scheur over de aangename, met bomen omzoomde snelwegen van morgen, langs torenhoge stadsgezichten en reclameborden voor de nieuwste onmisbare innovaties.

Bij het ontwerpen van de Autopia-auto’s voor Disneyland Parijs hadden de Imagineers een concept nodig dat er zeker futuristisch uitzag, maar niet te snel achterhaald zou raken. En dus keken ze, net als in heel Discoveryland, naar het verleden – in het bijzonder naar Walt Disney’s Magic Highways-animatiefilm uit de jaren 50, die op zijn beurt werd geïnspireerd door sciencefictiondromen uit de jaren dertig. De auto’s en hun omgeving van geminiaturiseerde wolkenkrabbers en torenhoge reclameborden zijn allemaal ontworpen in een sterke art-decostijl.

De attractie werd oorspronkelijk gesponsord door speelgoedfabrikant Mattel totdat het contract in 2002 afliep en brandstofbedrijf Esso het overnam, ondanks dat hij al Indiana Jones et le Temple du Péril in Adventureland sponsorde. In 2008 veranderde het contract weer van eigenaar toen het motorbedrijf Ford een veel actievere sponsorrol overnam, met nieuwe bewegwijzering op de toren van de attractie en een gloednieuwe fotolocatie achter de Autopia-testauto, met een kleurrijk futuristisch stadsbeeld.

Foto’s

Veel gestelde vragen
V: Duurt de wachttijd lang?
A: Ja, de wachttijd kan hier wel vrij hoog oplopen. Wij geven als tip mee om deze attractie rond openingstijd te doen of sowieso in de voormiddag. De meeste mensen gaan dan eerst naar de populaire attracties, waardoor je hier minder lang wachttijd hebt.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.