De attractie ‘Pays de Contes des Fées’ welke in Fantasyland, Disneyland Park in Disneyland Parijs te vinden is momenteel in verbouwing waar de attractie wat aangepast zal worden. Er komen zo 3 nieuwe sprookjes bij en er zullen ook 3 verdwijnen.

De attractie

Een kleurrijke boot met plaats voor vijftien personen voert je door het betoverende Storybook Land. Terwijl je gracieus langs heuvels en dalen vaart, aanschouw je een schitterend decor van prachtige, in miniatuur uitgevoerde huizen en dorpen uit klassieke Disneyfilms. De miniaturen zijn handgemaakt op een schaal van 1:12 en zijn net zo gedetailleerd uitgevoerd als de grote originelen. Voor extra effect kunnen de deuren van veel gebouwen ook echt geopend worden.

Veranderingen

De attractie werd geopend in 1994, als onderdeel om destijds het attractie capaciteit van Disneyland Parijs flink te verhogen. In al deze jaren zijn er veel nieuwe Disney verhalen bijgekomen en hebben sommige aan populariteit gewonnen of juist verloren.
In de loop der jaren werd zo bijvoorbeeld nog een toevoeging gedaan met Disney’s animatiefilm Rapunzel. Achter het miniatuur decor van Sneeuwwitje vind je bijvoorbeeld zo sinds enkele jaren de toren van Rapunzel terug. Dit keer neemt Disneyland Parijs het wat groter aan, naast een flinke opknapbeurt aan de attractie zal het 3 miniaturen weghalen en 3 nieuwe Disney verhalen in miniatuur toevoegen.

1. Frozen

Frozen is immens populair. Ondanks de populariteit van Frozen is hier nog steeds niet veel van te vinden in Disneyland Parijs. Doorheen de jaren kregen ze wel een plek in de Disney Parade en intussen hebben ze ook een mini show gekregen in het Walt Disney Studios Park. Disney lijkt zich nu vol te smijten voor Frozen, zo is er momenteel een volledig themaland in de maak in het Walt Disney Studios Park wat later zal openen als ‘World of Frozen‘ en zal ook in het Disneyland Park nu dus een toevoeging voor Frozen gedaan worden als miniatuur scene in de attractie Le Pays de Contes des Fées.

In de plek zal de miniatuur scene van ‘Peter en de wolf’ moeten plaatsmaken.

2. Winnie de Pooh

Net als de populariteit van Winnie De Pooh is hier niet echt iets van terug te vinden in de Disney Parken buiten af en toe eens een meet & greet. Ook daarom zal Winnie de Pooh een toevoeging krijgen in het Disneyland Park aan de attractie.

Deze scene zal plaats moeten maken voor het peperkoekenhuisje waar een heks in woont. Ook wel bekend van het sprookje Hans en Grietje.

3. UP

Voor het eerst zal er een toevoeging aan de attractie komen waar een miniatuur van een Pixar verhaal komt. Pixar film ‘UP’ zal hier mee toegevoegd worden.

Deze scene zal daarmee de scene van The Wizard of Oz overnemen, waar de stad Smaragd en het kasteel van de heks te zien waren.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.