Disney+ zal naar verwachting Netflix overnemen als ‘s werelds populairste streamingdienst. De voorspelling komt na een wervelende periode van groei (mede dankzij de corona pandemie natuurlijk) voor het Disney+ platform van The Walt Disney Company, dat sinds de lancering minder dan 18 maanden geleden een verbazingwekkende 100 miljoen abonnees heeft verzameld. Met een verdere groei in hun Hulu en ESPN+ streamingdiensten, voorspellen analisten nu dat de zittende leider (Netflix) tegen 2024 gedwongen zal zijn hun kroon aan Disney te verliezen.

Na de voorspellingen van Disney dat het na 5 jaar 90 miljoen abonnees zou trekken stevig te hebben verslagen, heeft het management van Disney hoge verwachtingen van het relatief jonge platform. Het bedrijf heeft het doel van Disney+ dat voor 2024 hun abonnees verdrievoudigd tot 260 miljoen en heeft hun contentbudget verdubbeld tot 15 miljard dollar. De verhoogde investering zal zorgen voor het relatief slanke aanbod van inhoud van wat Disney+ biedt momenteel, namelijk 4.500 uur aan programma’s in vergelijking met de belangrijkste concurrenten Netflix  dat 40.000 uren aan programma’s heeft en Amazon Prime met zelfs 50.000 uren. Al zal nu met de hulp van Star ook extra hulp komen in meer kijkuren.

Ondertussen kondigde Netflix aan dat ze begin dit jaar de grens van 200 miljoen abonnees hebben overschreden. De huidige kampioen zal dit aantal zien stijgen tot 269 miljoen in 2023 en vervolgens tot 279 miljoen in 2024. Op dit punt zal het totale aantal abonnees van Walt Disney echter zijn gestegen tot 295 miljoen, voorspelt Ampere Analysis.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.