In het Hollywood Studios park van Walt Disney World opent er op 4 maart 2020 een gloednieuwe attractie met de naam Mickey & Minnie’s Runaway Railway. Deze attractie vervangt hiermee ‘The Great Movie Ride’, een attractie die in 2017 zijn deuren sloot om plaats te maken voor deze attractie.
Deze attractie zal niet alleen in het Hollywood Studios Park in Walt Disney World openen, maar wordt ook verwacht in 2022 open te gaan in het Disneyland Park van Californië.

In deze attractie ervaren bezoekers een dolgekke en unieke rit waar ze in de wereld belanden van de nieuwe Mickey Mouse cartoons, dit effect laat men bereiken door slimme nieuwe technologieën en ongebaande voertuigen. Imagineer Kevin Rafferty zegt: “Wat ik je kan beloven met de Runaway Railway van Mickey en Minnie, is iets dat je kunt verwachten, is het onverwachte. Er is een verrassing om elke hoek.”

De wachtrij

De voormalige gevel voor The Great Movie Ride, met de recreatie van het park van het Chinese theater in Hollywood, is (grotendeels) intact gebleven. In plaats van neonborden op beide vleugels weer te geven, wordt de grote geanimeerde neon tent van Runaway Railway direct boven de voordeuren geplaatst.

De wachtrij aan de buitenkant is opgeknapt, maar blijft qua uiterlijk grotendeels hetzelfde. Er zijn extra wachtrijgaten in het voetpad toegevoegd om de wachtrij aan de buitenkant nog verder uit te breiden, waardoor terugschakelingen van het overdekte wachtrijgebied tot aan de muur worden toegevoegd die het gebied scheidt van One Man’s Dream.

De lobby van het Chinese theater is intact gebleven, inclusief de schermgebaseerde filmposterframes, maar nu met nieuwe posters voor bestaande Mickey Mouse-shorts die erop worden weergegeven in plaats van klassieke films. Christopher Willis, de componist van de Mickey-shorts, heeft achtergrondlussen gemaakt voor de wachtrij met zijn favoriete thema’s uit de tekenfilms, maar met een klassiek Hollywood-gevoel.

De Preshow

Als bezoeker ben je hier vandaag voor de wereldpremière van de nieuwe Mickey-short getiteld “Perfect Picnic”. We worden naar één van de twee identieke theaters van de preshow gestuurd. De cartoon begint op het scherm te spelen, met scènes met Mickey, Minnie, Pluto en Goofy. Vervolgens wordt het theater verbruikt met speciale effecten die op de een of andere manier een gat midden in het filmscherm blaast. Het volgende dat je weet, is dat nadat de rook begint te verdwijnen, we meteen de cartoonwereld in lopen.

We betreden een laadruimte in een treinen stalling in de wondere cartoonwereld van Mickey Mouse. Dat is wanneer we aan boord van een van de vier treinstellen gaan, met Goofy aan het roer in de locomotief voorin. Nu zitten we in de film “Perfect Picnic” en zijn we klaar om Mickey en Minnie te vergezellen op zoek naar die perfecte picknickplaats.

Technologische snufjes

De rit zelf maakt gebruik van ongebaande voertuigen. Verwacht wordt dat ze op dezelfde manier werken als die van de Ratatouille attractie in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Parijs of de onlangs geopende Rise of the Resistance-attractie in het Star Wars gedeelte van Walt Disney World. De rijdende voertuigen kunnen in elke richting bewegen – en in ten minste één scène wordt verwacht dat ze in een basis bewegingsbasisplatform parkeren voor nog meer beweging. Er rijden vier rijtuigen samen door de attractie, waarbij Goofy ons in zijn treinmotor “vooruit” trekt.

Om het gevoel te geven dat we echt in een cartoon zitten, heeft Disney gemaakt wat ze 2.5-D noemen. In tegenstelling tot 3D waarvoor een bril nodig is om de illusie van diepte te creëren voor platte projecties, worden bij deze technologie projecties toegewezen aan lege fysieke objecten. Dit is bedoeld om het gevoel te geven dat we door een platte cartoonwereld reizen, maar op een driedimensionale manier.

Een van de voordelen van de 2.5-D-technologie is dat een scène direct van de ene naar de andere locatie kan worden veranderd. Of het kan in een oogwenk van dag naar nacht gaan. Dit kan niet alleen worden gedaan door te wijzigen wat wordt geprojecteerd, maar de driedimensionale objecten en achtergrondstukken kunnen fysiek worden verplaatst om verschillende vormen te maken. Een boom in een helder verlicht park kan een lichtpost worden in een donker gedeelte van de stad, enzovoort.

Naast snel veranderende achtergronden en uniek gebruik voor projectiekartering, verwachten we ook enkele klassieke toepassingen van fysieke animatronische figuren of objecten te zien. Bovendien zou er een hele reeks speciale effecten moeten zijn om blazende wind, waternevel, hittegolven en meer te creëren om sommige van de verhaallijnen te verbeteren.

Scenes en vormgeving

Scène 1: Het park – Als we het laadstation verlaten, met de treinmotor van Goofy die de vierrijtuigen leidt, zien we een mooi park verderop. We slaan linksaf naar een tunnel en kijken goed naar het geforceerde perspectief cartoonachtige park aan onze rechterkant voordat de scène eindigt.

Scène 2: Problemen in de tunnel – Mickey en Minnie rijden naast ons in hun cabriolet. Er wordt verwacht dat het animatronische personages zijn in een fysieke auto die naast ons rijdt terwijl we ons een weg banen door de tunnel. Op een dom moment lijkt Goofy een verkeerde afslag te maken, op weg naar links, terwijl de rest van de ritvoertuigen in een andere richting blijven rijden.

Scène 3: Stampede – Nu we onze chauffeur Goofy kwijt zijn, lijken we alleen te zijn – en te midden van een stormloop van stieren! Onze auto’s doen ontwijkende manoeuvres en we worden verdeeld in twee verschillende richtingen, weven links en rechts rond de stampende dieren om het levend te maken.

Scène 4: Carnaval Chaos – Wanneer we ontsnapt zijn aan de stormloop van die stieren komen we terecht in een kleurrijk carnaval, met achtbanen en midway-spellen om ons heen. Er is echter geen tijd voor plezier, want er lijkt een tornado te naderen!

Scène 5: Tornado – Al onze vier voertuigen rijden uit de hand terwijl we de tornado in worden geslingerd.

Scène 6A: Tropische torrent – Op de een of andere manier spuugt de tornado ons uit op een tropisch eiland en zitten we gevangen in een stroming die ons naar een waterval brengt.

Scène 6B: Over de watervallen – Alle voertuigen met vier ritten parkeren in hun eigen pod op basis van beweging voor deze volgende scène, elk met zijn eigen projectiekoepel. De scène wankelt aan de rand van een enorme waterval. We kunnen de mist van de waterval voelen. Het volgende dat we weten, is dat we de waterval afdalen en vervolgens naar een afvoerpijp stromen.

Scène 6C: Duiker – Alle vier auto’s stromen nu door een pijp die recht naar de stad gaat.

Scène 7: Big City Snarl – De grote stad is overal om ons heen en we keren ons naar een dansstudio in het centrum.

Scène 8: Dansstudio omweg – Daisy Duck geeft les en alle vier onze voertuigen beginnen te dansen.

Scène 9A: Turnback Alley – De voertuigen met ongebaande ritten werden omgedraaid van al dat dansen toen we terug een andere steeg in liepen.

Scène 9B: Factory Frenzy – We bevinden ons in een gevaarlijke fabriek, op weg naar een gekke vurige oven. Plots worden we gered door Mickey en Minnie, en gaan de fabriek uit, vooruit.

Scène 10: Picknick in het park – Zodra we de fabriek verlaten, komt Goofy in zijn locomotief uit het niets en “reattaches” naar de voorkant van de trein – alsof er nooit iets is gebeurd. Het lijkt erop dat Mickey en Minnie eindelijk ook de perfecte plek voor hun picknick in het park hebben gevonden. Deze laatste scène zal naar verwachting animatronische figuren bevatten voor Mickey, Minnie en Pluto.

Alle gasten verlaten vervolgens de attractie en lopen terug uit een filmscherm naar een kleine recreatie van de bioscoop op weg naar de oude uitgang van Great Movie Ride. De lege voertuigen rijden verder richting de treinschuur verderop om meer passagiers op te halen.

Wij vinden het alleszins een geweldige attractie eruit zien!
Deze attracties zullen in beide Amerikaanse parken komen en het brengt weer de Mickey Mouse cartoons tot leven.
Hopelijk komt dit ook nog naar de andere Disney Parken in de wereld, Mickey Mouse is uiteindelijk tijdloos en het icoon van Disney. Naar onze mening moet elk park toch wel zo’n attractie hebben!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Xo7hc7yY1r4[/embedyt]

De informatie in dit artikel is mede dankzij Orlandoparkstop, Disney, WDW News Today en DSNY Newscast.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.