Een tripje alleen naar Disneyland Parijs? Of vind je geen reisgenoten maar wil je er toch dolgraag naar toe, al is het op je eentje?
Wij overlopen op deze pagina enkele tips en tricks met jullie om vol op te genieten van je tripje naar Disneyland Parijs als je alleen gaat.

1. Attracties
Nu je op jezelf gaat bepaal je zelf welke attracties je wilt doen waar en wanneer. Wij raden dus ook aan als je alleen gaat rekening te houden met de wachttijden. Zie je een attractie dat niet lang duurt? Profiteer ervan en neem deze attractie mee zonder te hoeven vragen wie mee wilt.
Tegenwoordig bied Disneyland Parijs trouwens ook steeds meer en meer single rider rijen aan. Dit is een wachtrij voor mensen die alleen in een attractie willen gaan. Deze rijden zijn qua tijd een heel stuk korter, vaak hoef je nauwelijks tot niet te wachten om plaats te nemen in de attractie. Dit komt omdat de Single rider rij de plaatsen aanvult waar in de attracties nog plaatsen vrij zijn, omdat in de normale wachtrij plaats is voor minstens 2 personen, en vaker zijn het nog grotere aantallen.
Nog een andere methode is zoveel mogelijk Fast Pass te gebruiken. Dan mag je op een bepaald tijdstip terug komen en mag je aanschuiven via de fast pass rij van die attractie. Meestal kun je dan zo bijna doorlopen in die wachtrij of hoogstens een 5 a 10 minuten wachten.

2. Shows en Parades
Bepaal zelf waar je gaat staan of zitten bij de shows en parades. Vermits je alleen bent heb je iets meer tijd om plaats te nemen, omdat je dan geen groter open stuk moet zoeken langs de parade route, of je meerdere plaatsen naast elkaar nodig hebt bij de shows. Je hebt dus meer kans op betere plaatsen. En wat te doen terwijl je wacht? Tegenwoordig bieden het Walt Disney Studios Park en het Disneyland Park gratis wifi aan, waardoor je je wachttijd prima kunt doden.

3. Meet en greets
Je spot makkelijker characters omdat je zelf je meer verplaatst in het park zonder steeds op iemand van de groep te wachten. Doordat je meer ronddwaalt in de parken kom je ook al sneller spontane ontmoetingen tegen. Neem je toch een vaste fotolocatie bijvoorbeeld het prinsessen paviljoen of de Meet Mickey fotolocatie? Kijk dan tijdens het wachten eens rond, je zou er van verschieten hoeveel details je nog niet opgemerkt hebt wanneer je met een groep vrienden of familie gaat. Automatisch praat je dan in zo’n wachtrij en vergeet je wel eens mooie en leuke details. Weet trouwens ook dat je niet per se selfies hoeft te nemen. De Cast members bij de Disney figuren willen maar al te graag met jouw toestel een foto van je maken met je favoriete Disney personage.

4.  Eten en drinken
Als je niet zo’n fan bent om alleen te eten raden we misschien tafel bediening af, hoewel als je iemand bent die graag echt eens geniet van lekker te gaan eten we tafel bediening alleen maar kunnen aanraden. Het voordeel van alleen gaan is dat je ook hier weer niet met elkaars voorkeuren rekening moet houden, en zo alle opties open staan voor waar jij wilt gaan eten, zonder iemand anders bijvoorbeeld liever een andere voorkeur heeft. Wij raden aan om net voor de drukte of net na de drukte te gaan eten wanneer de meeste mensen gaan eten. Voor ‘s middags raden we aan ten laatste om 12u te gaan eten, anders raden we aan vanaf 14u. Deze tijden zijn rustig, wat ook aangenamer is als je alleen bent. Je kunt dan makkelijker plek zoeken om te eten en zit dan ook meer gerust. Voor de avond raden we aan tussen 17 en 18u, anders raden we meer aan vanaf 20u. Hou ook altijd rekening met de sluiting van de parken. Wil je nog gaan eten maar sluit bijvoorbeeld het Walt Disney Studios Park al enkele uren voor het Disneyland Park? Dan is de kans groot dat op dat moment het aanschuiven is bij de restaurants, dan kun je beter een uurtje later of een uurtje ervoor nemen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.