UPDATE 14/03/2020: Vandaag sluiten Disneyland Parijs en Disneyland Californië alvast hun deuren in plaats van zondagavond.

Het was te verwachten, maar nadat afgelopen maanden Hong Kong Disneyland, Shanghai Disneyland en Tokyo Disney Resort hun deuren sloten volgde gisteren ook Disneyland Californië. Direct kort erop volgde vandaag het bericht dat de 2 laatste resorts die nog open waren ook hun deuren zouden sluiten. Het gaat hier om Disneyland Parijs en Walt Disney World.

Disneyland Parijs laat het volgende weten:
Disneyland Paris sluit op zondag 15 maart 2020 tijdelijk aan het einde van de werkdag.
Met grote voorzichtigheid en in het belang van onze gasten en castleden, gaan we door met de sluiting van Disneyland Parijs, te beginnen aan het einde van de werkdag op zondag 15 maart tot het einde van de maand.
De Disney Hotels blijven tot nader order open om gasten de mogelijkheid te bieden om de nodige reisarrangementen te maken. De winkel- en eetcomplexen van Disney Village blijven open.
Als u een reservering bij een Disney Hotel houdt voor aankomsten tot 1 juni 2020, hebben we afgezien van alle wijzigings- en annuleringskosten tot 15 april en bieden we u dezelfde prijs aan als u uw verblijf wilt uitstellen tot 15 oktober 2020 (exclusief vervoer ).
We verwachten de komende dagen veel telefoontjes en stellen uw geduld op prijs terwijl we hard werken om op alle vragen te reageren.

Momenteel worden de Amerikaanse parken en de parken in Frankrijk dus gesloten tot minstens 31 maart 2020. Daarna zal bekeken worden of men terug kan praten van een heropening of men weer moet verlengen. Waarschijnlijk zal een volgende verlenging dan gaan tot half april.

Op zondag is het voor Disneyland Parijs dan tijdelijk de laatste draaidag. Het Walt Disney Studios Park is dan nog geopend tot 20u, het Disneyland Park sluit dan om 21u.

The Walt Disney Company neemt deze drastische maatregelen in overleg met alle overheden en dit om het corona virus zo een halt toe te roepen.

We blijven intussen ook volgende tips geven om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen het Corona virus:
– Was je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep. Hoe je best je handen wast, zie ie je in deze afbeelding.
– Moet je hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van je elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
– Vermijd om handen te geven. Begroet elkaar met een zwaai of met de elleboog.
– Blijf zeker thuis als je ziek bent. Ga niet naar het werk!
– Vermijd zelf nauw contact met zieke personen.
– Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.

Er is trouwens goed nieuws, in China blijven de aantal gevallen van mensen die besmet zijn met het Corona virus dalen. Zo is Downtown Disney en een Disney hotel in Shanghai Disneyland intussen weer heropend. Het park is daar voor alsnog gesloten. De kans is dat deze positieve tendens zich verder zet, Shanghai Disneyland en Hong Kong Disneyland binnenkort misschien wel weer operationeel gaan worden.

Klik hier om de sluiting van Shanghai Disneyland nog eens na te lezen.
Klik hier om de sluiting van Hong Kong Disneyland nog eens na te lezen.
Klik hier om de sluiting van Tokyo Disney Resort nog eens na te lezen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.