Sinds vandaag is de live action van Aladdin dat in 2019 in de bioscopen draaide beschikbaar op Disney

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=cSovWsv2fhs[/embedyt]

Aladdin is een straatjongen die in de stad Agrabah woont. Samen met zijn aap Abu steelt hij om te kunnen leven. Hij redt prinses Jasmine nadat zij haar paleis had verlaten om op straat het gewone leven te ontdekken.

In de tussentijd is Jafar, de verraderlijke grootvizier van Agrabah, bezig Jasmines vader, die sultan is van Agrabah, in de val te lokken. Jafar wil op deze manier zelf sultan worden. Jafar en zijn huisdierpapegaai Iago zoeken naar een magische lamp die Jafars wensen zal vervullen. De lamp is verborgen in de grot der wonderen. Alleen iemand die waardig genoeg is mag deze grot betreden, en de ruwe diamant heeft besloten dat Aladdin deze persoon is. Aladdin wordt door Jafar gevangengenomen en Jafar haalt hem ertoe over om de lamp te gaan halen. Wanneer Aladdin de lamp aan Jafar overhandigt, gooit Jafar Aladdin weer terug in de grot. Abu steelt de lamp opnieuw van Jafar voordat de grot dichtgaat.

Wanneer Aladdin over de lamp wrijft, komt er een geest uit, Genie. Genie vertelt Aladdin dat hij drie wensen mag doen. Aladdin overtuigt de geest om hen uit de grot te halen zonder daarvoor zijn eerste wens te gebruiken. Aladdins eerste wens is een prins te worden, zodat hij met prinses Jasmine mag trouwen. Volgens de regels mag de prinses namelijk alleen trouwen met een prins. Aladdin keert terug in Agrabah als prins Ali Abawa. Hij maakt een spectaculaire binnenkomst, maar Jasmine is niet erg geïnteresseerd. Later gaan ze elkaar toch leuker vinden en Aladdin neemt Jasmine mee voor een ritje door de lucht op een magisch tapijt. Daarna komt Jasmine erachter dat hij prins Ali in werkelijkheid Aladdin is. Aladdin maakt haar daarop wijs dat hij zich vermomde als straatdief om de stad en de bewoners van Agrabah beter te leren kennen.

Jafar komt achter prins Ali’s echte identiteit en gooit hem in de zee. Genie redt Aladdin, maar dit kost Aladdin zijn tweede wens. Wanneer Jafar even later door de mand valt en gearresteerd wordt, biedt de vader van Jasmine Aladdin een positie als sultan aan. Aladin durft niet meer te vertellen dat hij eigenlijk geen prins is. Daarom wil hij zijn laatste wens hiervoor gebruiken, ondanks zijn eerdere belofte aan Genie dat hij zijn laatste wens zou gebruiken om hem te bevrijden. Genie verwijt Aladdin dat hij niet eerlijk is. Iago helpt Jafar zich te bevrijden en hij steelt de lamp van Aladdin. Jafar wordt vanaf dan de nieuwe meester van Genie. Hij gebruikt zijn eerste twee wensen om sultan en de meest krachtige tovenaar van de wereld te worden. Hij vertelt dan de waarheid over Aladdin en tovert hem en Abu naar een bevroren woestenij. Hij dreigt Jasmine te zullen vermoorden als ze niet met hem trouwt.

Tijdens de bruiloft komen Abu en Aladdin terug. Ze zijn door het magisch tapijt gered en Jasmine steelt de lamp terug. Aladdin lokt Jafar in de val door hem te overtuigen om zijn laatste wens te gebruiken om zelf ook een geest te worden, zodat hij machtiger is dan Genie. Zodra Jafar in een geest is veranderd, wordt hij in zijn eigen toverlamp gestopt. Hij kan hier alleen uit als iemand over de lamp wrijft.

Aladdin gebruikt zijn laatste wens om Genie in een mens te veranderen. Genie trouwt vervolgens met het hulpje van de prinses en begint samen met haar aan een wereldreis. Aladdin en Jasmine trouwen ook en starten samen een nieuw leven.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.