Vandaag is er een nieuwe serie toegevoegd op Disney+ waar fans van de Disney Parken zeker van zullen genieten. Het gaat om de serie ‘Behind the Attraction’ waarvan 5 afleveringen zijn. De eerste vijf afleveringen hebben betrekking op Star Tours, Jungle Cruise, Haunted Mansion, Tower of Terror en Space Mountain. De serie beperkt zich niet enkel tot de Amerikaanse parken, ook Disneyland Parijs bijvoorbeeld komt hier flink aan bot, zo komt bijvoorbeeld Phantom Manor mee aan bod in de aflevering van The Haunted Mansion, en ook bij de afleveringen van Star Tours, Tower of Terror en Space Mountain is er een betrekking tot Disneyland Parijs.

Deze nieuwe serie geeft ons een diepere kijk in de attracties die in de Disney Parken staan. In de serie zien we onder andere de geschiedenis en het maken van iconische Disney attracties, terwijl ook wordt gekeken naar hoe de visie voor elke attractie in de loop der jaren is geëvolueerd. De afleveringen zijn ook best uitgebreid en variëren van 30 minuten tot zelfs een uur. 

Je zou nu kunnen denken dat er al een soortgelijke reeks op Disney+ staat, namelijk The Imagineering Story. We willen dit echter toch tegen spreken omdat beide series toch wel degelijk een groot verschil hebben. In 2019 kwam The Imagineering Story op Disney+ waar onder andere ook een kijkje achter verschillende attracties te zien zijn, maar het was voornamelijk een documentaire die diep in het verleden ging van de Disney Parken, en kwamen vooral Imagineers aan het woord over de bouw van de parken, ook zoals succesvolle en minder succesvolle projecten, maar ook projecten die afgevoerd werden. The Imagineering Story bracht dus vooral een documentaire in zijn geheel waar attracties slechts een onderdeel van zijn en vooral naar het totaal plaatje van parken gekeken werd.

Bij Behind the Attraction zit dit volledig anders en word er elke aflevering een attractie flink besproken van hoe men ermee gestart is, hoe deze in verschillende parken bestaat en ook hoe deze bijvoorbeeld in andere parken geëvolueerd is. 

Sowieso zit er veel potentieel in dat er hierna nog meer seizoenen gaan volgen. Opvallend is bijvoorbeeld dat populaire attracties als It’s a Small World en Big Thunder Mountain hier niet bijzitten en het dus eigenlijk vrij duidelijk is dat we ook nog meer seizoenen mogen verwachten of toch alleszins een seizoen 2.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.