Als je een vaste bezoeker van één van de Disney Parken bent of zelfs een abbonnement hebt kan het wel eens zijn dat mensen die nauwelijks tot nooit in Disney Parken wel eens de vraag stellen als “Is Disneyland niet net zoals Plopsaland voor kleine kinderen?” of “Wat vind je nou zo leuk aan Disney?”. Wanneer je het dan probeert uit te leggen begrijpen ze het nog niet altijd volledig. Hoewel meestal als ze erna zelf eens naar een Disney Park gaan begrijpen wat je bedoelt. De magie is niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen!

In dit artikel gaan we uitgebreid erop in waarom je als volwassene enorm kunt houden van de Disney Parken.

1.  Nostalgie

Als kind zag je sowieso vaak naar Disney films. Disney is het bekendste product bij zijn animatie films om kinderen te bereiken en welke zelfs als volwassene leuk blijven omdat er in elke Disney film een verhaal zit met een diepe boodschap.
In de Disney Parken komt deze nostalgie volledig weer tot leven.
Daarnaast kan het ook goed zijn dat je vroeger als kind al eens in één van de Disney Parken geweest bent en hierdoor terug nostalgie beleefd. Misschien heb je wel attracties weten openen, uitbreiden of zien verdwijnen.

2. Thrill Rides en familie attracties

Er zijn tal van attracties in de themaparken van Disney die zijn ontwikkeld voor tieners en volwassenen als focus. Het idee achter de ontwikkeling van Space Mountain was om een ​​ouder publiek naar de parken te lokken en het was de opstap naar veel van de geweldige sensaties die je vandaag in de parken kunt vinden.
Space Mountain, Big Thunder Mountain, Tower of Terror, Indiana Jones, Rock “n” Roller Coaster, thrill rides die zeker niet voor de allerkleinste zijn.

Maar zelf als je als volwassene niet voor de thrill rides bent, zijn er voor volwassene nog veel leuke attracties die de stempel ‘familieattractie’ krijgen. Denk zo aan Phantom Manor, Pirates of the Carribeans, Buzz Lightyear Lasterblast, Star Tours, …

En laten we eerlijk zijn.. Zelfs de rides voor de allerkleinste zoals Peter Pan’s Flight, Dumbo’s Flying Elephant en dergelijke blijven zelfs voor volwassene zeer leuk.

3. Disney bied meer aan dan Disney Animatie figuren

De Disney Parken investeren ook steeds meer in films en figuren buiten de Disney Animatie franchise. De Disney Classics blijven uiteraard de prio voor de Disney Parken, maar ook Marvel en Star Wars vinden meer hun weg in de Disney Parken.
Zowel Marvel als Star Wars trekt veel tieners en ouder publiek aan, je vind hierdoor ook steeds meer attracties, shows en personages van deze thema’s terug in de Disney Parken.
Zo wordt er momenteel gewerkt aan 2 heuse themalanden in de Walt Disney Studios van Disneyland Parijs, Frankrijk. Hier komt een Marvelland (Marvel Campus) en Star Wars land

4. Drank en eten voor volwassene

De Disney Parken bieden verschillende bars aan waar volwassene gerust alcohol kunnen drinken. Een biertje of een wijntje vind je terug in de Disney Parken. Ook bieden de Disney Parken zeer goede restaurants aan in verschillende prijs klasses en in verschillende thema’s.
Zo kun je bijvoorbeeld bij Walt’s in Main Street USA rustig en chique dineren, ideaal voor koppeltjes die even rust willen hebben.

5. Walt Disney heeft nooit bedoeld dat zijn werk alleen voor kinderen zou zijn

Degenen onder jullie die de fantastische Disney+ -show ‘The Imagineering Story’ hebben bekeken, zullen weten dat Disney nooit zijn parken heeft bedoeld om alleen kinderen en gezinnen aan te spreken. We hebben al besproken in dit artikel waarom onder andere Space Mountain en Big Thunder Mountain zijn gemaakt, maar je kunt niet meer autoriteit krijgen over dit onderwerp dan Walt Disney zelf.

6. Een mening kan veranderen

Onze laatste reden is misschien wel onze favoriet. Elke persoon die naar ons is gekomen en zei: “Disney is voor kinderen” en uiteindelijk toch naar een Disney Park geweest zijn, komen vaak terug met: “Sorry, je had gelijk, we hielden van het park, het is geweldig!”
Het is eerlijk gezegd verrassend hoeveel mensen een mening hebben over de themaparken van Disney zonder ooit één van de parken te hebben bezocht.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.