Howdy!

Deze week gaan we dieper in op het afgelopen jaar wat Disney ons allemaal bracht. Zo hebben we afgelopen week de nieuwste Disney Characters en kostuum upgrades van 2021 al gepubliceerd. Vandaag in dit artikel gaan we terug in het jaar archief van 2021 en bekijken we welke films we allemaal nieuw te zien kregen.

Nomadland
29 januari (door Searchlight Pictures)
Wanneer een oudere vrouw door de Grote Recessie haar baan en bezittingen verliest, besluit ze om als een hedendaagse nomade met een minibus door de Westelijke Verenigde Staten te reizen.

Raya and the Last Dragon
5 maart 2021 (door Walt Disney Animation Studios)
“Raya en de laatste draak” van Walt Disney Animation Studios, voert ons naar Kumandra, een wereld waarin mensen en draken lang geleden in harmonie naast elkaar leefden. Toen een plaag het land bedreigde, offerden de draken zich op om de mensheid te redden. Als hetzelfde kwaad 500 jaar later opnieuw terugkeert, gaat Raya in haar eentje op zoek naar de legendarische laatste draak, hopend dat die het verscheurde land en het diep verdeelde volk kan herenigen. Tijdens haar reis ontdekt Raya dat er méér dan een magische draak nodig is om de wereld te redden – zonder vertrouwen en onderlinge samenwerking tussen mensen zal dat niet lukken. In “Raya en de laatste draak” trekt de strijdvaardige Raya – wier humor net zo scherp is als haar zwaard – ten strijde tegen het kwaad met de magische draak Sisu. Ze krijgen steun van de 10-jarige, gewiekste ondernemer Boun, de formidabele reus Tong en de straatbende van de peuter Noi.

Cruella
28 mei 2021 (door Walt Disney Pictures)
Academy Award®-winnares Emma Stone (‘La La Land’) speelt in Disneys ‘Cruella’, een nieuwe film over de opstandige jeugd van een van de beruchtste – en berucht modieuste – boeven, de legendarische Cruella de Vil. ‘Cruella’, dat zich afspeelt in het Londen van de jaren 70 van de 20e eeuw tijdens de punkrockrevolutie, volgt jonge oplichtster Estella, een slim en creatief meisje dat beroemd wil worden met haar ontwerpen. Ze raakt bevriend met een stel jonge dieven die van haar voorliefde voor kattenkwaad houden en samen kunnen ze een leven opbouwen op de straten van Londen. Op een dag trekt Estella’s modebewustzijn het oog van de barones Von Hellman, een modelegende die verschrikkelijk chic en haute is, gespeeld door tweevoudig Oscar®-winnares Emma Thompson (‘Howards End’, ‘Sense & Sensibility’). Maar hun relatie leidt tot een reeks gebeurtenissen en onthullingen die ertoe leiden dat Estalla haar gemene kant koestert en de hese, modieuze en op wraak beluste Cruella wordt. Disneys ‘Cruella’ is geregisseerd door Craig Gillespie (‘I Tonya’) naar een script van Dana Fox en Tony McNamara, een verhaal van Aline Brosh McKenna en Kelly Marcel & Steve Zissis. Het is geproduceerd door Andrew Gunn (‘Freaky Friday’), Marc Platt (‘Mary Poppins Returns’) en Kristin Burr (‘Christopher Robin’), met Emma Stone, Michelle Wright, Jared LeBoff en Glenn Close als uitvoerend producenten. Tweevoudig Oscar®-winnende kostuumontwerper Jenny Beavan (‘Mad Max: Fury Road’, ‘A Room with a View’) heeft de duizelingwekkende kostuums ontworpen, die hun eigen leven leiden.

Luca
18 juni 2021 (door Pixar)
“Luca”, de nieuwe film van Disney en Pixar, speelt zich af in een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra en gaat over een jongen die een onvergetelijke zomer beleeft, met heel veel gelato en pasta en eindeloze ritjes op de scooter. Luca (stem van Jacob Tremblay) deelt zijn avonturen met zijn nieuwe beste vriend Alberto (stem van Dylan Grazer), maar hun plezier wordt bedreigd door een groot geheim: ze zijn namelijk zeemonsters uit een andere wereld, onder het wateroppervlak. “Luca” is geregisseerd door Academy Award® genomineerde Enrico Casarosa en geproduceerd door Andrea Warren (“Lava,” “Cars 3”).

Summer of Soul
2 juli 2021 (door Searchlight Pictures)
Dit gelauwerde regiedebuut van Ahmir ‘Questlove’ Thompson is een krachtige en meeslepende documentaire die het midden houdt tussen een muziekfilm en het historisch verslag over een legendarisch eerbetoon aan de zwarte geschiedenis, cultuur en mode.

Black Widow
9 juli 2021 (door Marvel Studios)
Natasha Romanoff wordt vanaf haar geboorte toevertrouwd aan de KGB, waar ze wordt opgeleid tot hun beste agente. Na de val van de Sovjet-Unie leeft ze als freelancer in New York. Daar wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

Jungle Cruise
30 juli 2021 (door Walt Disney Pictures)
Vergezel de populaire Dwayne Johnson en Emily Blunt voor het avontuur van je leven in Disneys ‘Jungle Cruise’, een vrolijke, spannende reis door de Amazone met de grappen makende Frank Wolff en de onversaagde dr. Lily Houghton. Lily reist van Londen, Engeland naar de Amazon en huurt de twijfelachtige diensten van Frank in om haar te vervoeren op La Quila – zijn gammele, maar charmante boot. Lily wil een oude boom vinden met ongeëvenaarde geneeskrachtige kwaliteiten – wat de toekomst van de geneeskunst zou kunnen veranderen. Tijdens hun epische zoektocht ervaart het vreemde duo vele gevaren en bovennatuurlijke krachten, die zich alle verschuilen achter de verraderlijke pracht van het welige regenwoud. Maar als de geheimen van de verloren boom worden blootgelegd, wordt de inzet groter voor Lily en Frank, en hangt hun lot – en dat van de mensheid – aan een zijden draadje.

Free Guy
13 augustus 2021 (door 20th Century Studios)
Guy is een bankmedewerker die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij naar bed gaat. Morgen zal Guy precies hetzelfde doen. Al verandert er één dingetje: hij vindt een bijzondere bril. Eenmaal opgezet toont deze aan Guy de kaart van de stad waarin hij woont, het geld dat hij op zak heeft en een levensbalk. Jazeker, Guy ontdekt dat hij in een brute, open-world videospel zit.

The Night House
20 augustus 2021 (door Searchlight Pictures)
Nadat Beths echtgenoot onverwachts overlijdt, blijft ze alleen achter in hun huisje bij het meer, dat hij voor haar heeft gebouwd. Wanneer ze wordt geteisterd door nachtmerries, gaat ze op zoek naar antwoorden waar deze vandaan komen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
3 september 2021 (door Marvel Studios)
In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi (gespeeld door Simu Liu) het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken. Daarnaast speelt Tony Leung in de film Wenwu, Akwafina speelt Shang-Chi’s vriendin Katy en Michelle Yeoh speelt Jiang Nan. De overige cast bestaat uit Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu en Ronny Chieng.

The Eyes of Tammy Faye
17 september 2021 (door Searchlight Pictures)
The Eyes of Tammy Faye is een Amerikaanse biografische dramafilm uit 2021, gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Fenton Bailey en Randy Barbato.

The Last Duel
15 oktober 2021 (door 20th Century Studios)
The Last Duel, geregisseerd door de getalenteerde filmmaker Ridley Scott, speelt zich af in het wrede 14e eeuwse Frankrijk en is een aangrijpend verhaal over verraad en wraak. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ontrafelt de oude speculaties over het duel tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris; twee vrienden die elkaars grootste rivalen werden. Als Carrouges’ vrouw, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, weigert zij hierover te zwijgen. Le Gris ontkent de misdaad, maar Marguerite beschuldigt hem openlijk; een daad van moed en opstandigheid die haar leven mogelijk in gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van de drie in Gods handen.

The French Dispatch
22 oktober 2021 (door Searchlight Pictures)
In het Franse stadje Ennui-sur-Blasé werkt de redactie aan de laatste uitgave van het Amerikaanse tijdschrift The French Dispatch. Elke journalist heeft zijn specialiteit en presenteert een verhaal binnen een eigen rubriek. Zo portretteert een kunstcritica een gevangene met schildertalent en beschrijft een essayiste de studentenprotesten. Maar in het tijdschrift is er ook plaats voor een overlijdensbericht en een reisreportage. De uitgever probeert alle verhalen van deze uitgave te bundelen.

Ron’s Gone Wrong
22 oktober 2021 (door 20th Century Studios)
“Ron’s Gone Wrong” van 20th Century Studios en Locksmith Animation, vertelt het verhaal van de sociaal ietwat onhandige brugklasser Barney en Ron, zijn nieuwe “Beste vriend – zo uit de doos”. Ron, een sprekende, met het internet verbonden robot, hapert nogal eens en dat leidt tot hilarische situaties, maar ook tot een spannend avontuur waarin Barney en Ron – tegen de achtergrond van het socialemediatijdperk – ontdekken wat ware vriendschap inhoudt.

Antlers
29 oktober 2021 (door Searchlight Pictures)
Antlers is een Amerikaanse horrorfilm uit 2021, onder regie van Scott Cooper, naar een scenario van C. Henry Chaisson, Nick Antosca en Cooper. De film is gebaseerd op een kort verhaal van Antosca, The Quiet Boy. De hoofdrollen worden vertolkt door Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T

The Eternals
5 november 2021 (door Marvel Studios)
Marvel Studios’ Eternals volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad. Wanneer monsterlijke wezens, waarvan men dacht dat ze verloren waren gegaan in de geschiedenis, op mysterieuze wijze terugkeren, worden de Eternals gedwongen zich te herenigen om de mensheid opnieuw te verdedigen.

Encanto
24 november (door Walt Disney Animation Studios)
Encanto, van Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek – een encanto genaamd. De magie van de encanto heeft elk kind van de familie gezegend met een unieke gave, uiteenlopend van spierkracht tot geneeskracht – elk kind op één na, Mirabel. Als ze ontdekt dat de magie die de Encanto omringt in gevaar is, beseft Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is. Emmy®-, GRAMMY®-, en Tony Award®-winnaar Lin-Manuel Miranda (Hamilton, Vaiana) schreef de liedjes voor de film. Encanto is geregisseerd door Byron Howard (Zootropolis, Rapunzel), Jared Bush (co-regisseur Zootropolis) en co-regisseur Charise Castro Smith (schrijver van “The Death of Eva Sofia Valdez”) en geproduceerd door Clark Spencer en Yvett Merino.

West Side Story
10 december 2021 (door 20th Century Studios)
West Side Story, geregisseerd door Steven Spielberg, speelt zich af in 1957 in New York en toont het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde. In deze nieuwe verfilming van de bekende musical schitteren onder anderen Ansel Elgort (Tony), Rachel Zegler (María), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo) en Mike Faist (Riff).

Spider-Man: No Way Home
15 december 2021 (door Marvel Studios)
We started getting visitors… from every universe. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld. Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nu echt betekent om Spider-Man te zijn. Met o.a. Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Jacob Batalon en Marisa Tomei.

Nightmare Alley
17 december 2021 (door Searchlight Pictures)
Nightmare Alley is een Amerikaanse mysteryfilm en neo noir uit 2021 onder regie van Guillermo del Toro. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur William Lindsay Gresham. De hoofdrollen worden vertolkt door Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette en Rooney Mara.

The King’s Man
22 december 2021 (door 20th Century Fox)
Een verzameling van ‘s werelds ergste tirannen en criminele meesterbreinen verzamelt zich om een oorlog uit te zetten die miljoenen zal vernietigen. De hoop is gevestigd op één man die tegen de tijd zal moeten racen om ze te stoppen. Het leidt tot de origine van de eerste onafhankelijke inlichtingendienst, ‘The King’s Man’.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.