De Disney Parken in Californië zijn momenteel al gesloten sinds eind maart 2020 en dat maakt dan ook gelijk dat deze als we wereldwijd kijken naar alle Disney Parken, deze al het langst in totaal tijd gesloten zijn.

Toch komt er eindelijk een lichtpuntje in zicht. Disney fans zullen volgende maand (tijdelijk) terug kunnen keren naar het Disney California Adventure Park. Dit na ongeveer een jaar nadat dit één van de parken was die in het Disneyland Resort in Californië gesloten werden.

Het nieuws werd aangekondigd door  de Disneyland Resort president Ken Potrock, die het in een brief aan de werknemers ter ere van het 20-jarig jubileum van California Adventure aankondigde.

Disney heeft nog niet van de staat Californië toestemming gekregen om alle attracties van het park volledig te heropenen, dus het evenement zal niet lijken de typische bezoeken die je normaal brengt aan een Disney Park. In plaats daarvan zal het park gasten eten en drinken aanbieden via verschillende kraampjes die geplaatst worden, koopwaar en “zorgvuldig samengestelde entertainmentervaringen”, zei Ken Potrock in de brief.

Met dit initiatief – evenals de recente herstart van buiten dineren in Downtown Disney, kunnen ongeveer 1.000 Disney Castmembers weer aan het werk. Het is het eerste lichtpuntje voor het Disneyland Resort in Californië sinds de corona crisis wereldwijd rond ging. Tienduizenden werknemers van het bedrijf zijn sinds vorig jaar op verlof of ontslagen vanwege de langdurige sluiting.

“Met een beperkte capaciteit en verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, zullen gasten opnieuw een magische Disney-omgeving betreden – een omgeving die onvergetelijke en leuke ervaringen zal bieden waar onze gasten naar verlangen,” zei Ken Potrock.

Disney Fans in Californië zullen wel een ticket moeten bestellen voor deze speciale dagen. Verwachting is dat dit tijdelijk evenement om dit park te kunnen openen, meerdere dagen per week zal plaatsvinden vanaf half maart.

De beperkte heropening wijst op het potentiële begin van een herstel voor Disney’s themaparkactiviteiten in Californië nadat de pandemie ervoor zorgde dat de parken van het Disneyland Resort in Californië moesten sluiten. Disneyland in het Disneyland Resort blijft momenteel nog gesloten voor bezoekers, het is enkel het tweede park Disney California Adventure Park dat opnieuw in beperkte mate operationeel zal zijn.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.